Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsuan seurakunta aikoo säilyä itsenäisenä
(3)Halsualaisten viikonloppu Masalassa
(4)Rumaa käytöstä Nuorisoseuran talolla
(5)Halsuan kärkikapakasta maininta valtakunnanmediassa
(6)Karaoken voittoisa paluu keskustaan
(1) Aprillin varjopuoli
Luettu 1408 kertaa

Ihanaisen huhtikuun alussa vietään aprillipäivää. Päivän aikana on tapana puijata leikkimielisesti ihmisiä ja useissa lehdissä on jokin piloillaan kirjoitettu artikkeli. Kalliokosken Sana ei moiseen moraalittomuuteen sorru. Aprillipäivän pila-aatetta pilaa myös, että höynäytysten jälkeen on tapana huudahdella törkeyksiä ja kehottaa juksattua juomaan sakeaa vettä jostain lätäköstä. Kalojen hyvinvoinnistakaan ei välitetä ja erityisesti sillit ovat joutuneet silmätikuiksi.

Lehtemme linja ei sovi millään aprillin ihanteisiin. On täysin lapsellista mennä paljastamaan valheensa. Vuoden kaikki muut päivät ovat ihanteellisia, mikään ei velvoita epätotuuksien paljastamiseen. Tälle kauniille ihanteelle rakentuu lehtemme työ. Toivottavaa on, ettei lehden julkaisupäivä satu koskaan juuri aprillipäivälle. Osittain tätä silmällä pitäen Sana muuttikin julkaisupäivävelvoitteitaan.

Aprillipäivän tapaan myös vappu aloittaa toisen tärkeän kevätkuukauden. Toukokuussa alkavat toukotyöt, joten mikä olisikaan parempi tapa muistuttaa työläisiä maaorjuudesta kuin karkelointi? Tänä vuonna valtio on halunnut muistuttaa vapun kristillisestä perinteestä. Valpuri, oikeammin 700-luvulla elänyt abbedissa Walburg, julistettiin pyhimykseksi nimipäivänään eli ensimmäinen toukokuuta. Kalliokosken Sana ei moista linjausta hyväksy. On äärimmäisen törkeää viettää työläisen juhlaa pyhäpäivänä. Haluamme nostattaa vanhan taistolaislaulun esille: "Työn orjat sorron yöstä nouskaa" Kaikki työläiset yhdistykää surkeaa televisioviihdettä vastaan!
Jarno Hietalahti