Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Pesäpallohulluutta Halsualla
(3)Lestadiolaisuustulva kylillä
(4)Heiluttaako häntä koiraa?
(5)Yhtä juhlaa Halsua-viikolla
(6)K-Market Halsua avattu
(7)Provinssirockin sivuvaikutukset Kirkonkylällä
(8)Lakko Halsualle!
(9)Ilmastomuutos etenee
(10)Pyöräjengin loppu arvailtua lähempänä?
(1) Lakko loppui
Luettu 1407 kertaa

Monille maille levinnyt liki valtakunnallinen lakko saatiin viimein päätökseen. Paperiasioihin liittyneiden kiistapukarien vaateet olivat kovin vaatimattomia, eikä kumpikaan osapuoli meinannut kehdata suostua toistensa vaatimuksiin. Tästä sai kärsiä aivan liian moni taho, Kalliokosken Sana mukaan luettuna.

Lakosta seuranneen sähköpaperipulan aikana Kalliokosken Sanan julkaisu viivästyi merkittävästi. Arviolta lukijoitamme on karannut lakkoilun seurauksena niin paljon, että lehtemme tulos jää viime vuosia huomattavasti matalammaksi. Lakko tuli muutoinkin erinomaisen pahaan aikaan, koska lehti on pitkin vuotta tehnyt merkittäviä investointeja. Tappioista puhutaan nyt miljoonissa.

Missä on valtion vastuu? Missä kunnan tuki? Yksityinen lehti ei voi selvitä työnseisahdusten maassa kovan kilpailun kanssa. Suomi on tunnetusti kärkipäässä lehtien julkaisumäärän suhteen. Valtiovallan tulisikin lakkauttaa erinäisiä turhanpäiväisiä aviiseja voimakeinoin ja keskittyä tukemaan totuuden torvena tunnettua Kalliokosken Sanaa.

Toisaalta lakkoilusumassa lehti sai kokea paljon hyvääkin. Syntyneitä kustannustappioita paikkaa värvätyt laittomat maahanmuuttajat, jotka pääsivät livahtamaan Suomeen tullimiesten lakon aikaan. Näistä maahanmuuttajista Sana on saanut oivia orjatyöntekijöitä, joskin ruokakustannukset ovat nousseet arvaamattoman korkeaksi. Riutuneetkin ihmiset tarvitsevat ravintoa. Kalliokosken Sana vaatiikin, että Halsualle on perustettava ympäri vuorokauden toimiva ruoka-apupiste vähäosaisille.
Jarno Hietalahti