Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Lähikylien asuntotilanteeseen kohennus
(3)Nuorisoseura kaoottisessa tilassa
(4)Heittourheilukilpa Kivojalla
(5)Hevosia ja hevoshuijareita
(6)Y(kaa)K uudistumassa
(7)Muuttolinnut lähtevät, uusia kultakurkkuja tilalle
(8)Taiteilija herätti pahennusta Lomakylässä
(9)Liikutusperunat
(1) Alkoholivero ylös
Luettu 1447 kertaa

Kalliokosken Sanan on aika pureutua vanhaan aiheeseen ja monesti kaluttuun luuhun. Alkoholi ja sen verotus puistattaa ja puhututtaa kansaa yhä edelleen. Paluu on perusteltua, koska alkoholiveron laskemisen seuraukset alkavat tuntua vasta vähitellen. Myöhemmin tulevaisuudessa voimme puhua selkeistä näkymistä, mutta jo nyt usvaan piirtyy puistattavia kuvia.

Halpa viina on tehnyt valtion kansalaisista hulttioita. Rappion merkit ovat nähtävissä kaikkialla. Löyhkääviä krapulaisia, hajonneita pulloja ja puhjenneita maksoja. Tähän suuntaanko valtio yrittää ihmisiä johdattaa? Kohonneilla verotuloilla pyritään paikkaamaan terveydenhuollon kustannuksia, mutta mikä raha voisi paikata elämät? Alkoholin suhteen on otettava järeät konstit käyttöön.

Halsualaisten tuleekin nyt aktiivisesti julistaa alkoholikielteisyyttä raittiusaatteen hengessä. Veroprosenttia on korotettava useita yksiköitä. Perimmäisenä tavoitteena on saada voimaan vähintäänkin totaalinen kielto. Mielellään paljon enemmänkin.

Tämä poliittinen suuntaus kietoutuu yhteen Halsuan strategiseen totaliteettiin. Valtavilla kampanjoilla saadaan alkoholi kalliiksi ja mahdollisesti jopa kielletyksi ajan mittaan. Kun tuo kulta-aika on saavutettu Suomessa, Halsua voi viimein irtaantua emämaasta. Tällöin Halsuan kuningaskunnassa talonpojille annetaan vapaa oikeus tuottaa kotipolttoisia juomia. Ympärysmaan kielteinen suhtautuminen alkoholiin ajaa sen kansalaiset Halsualle, mistä luonnostaan seuraa talouskasvua jo turismin myötä. Alkoholista saadaankin luultavasti vahvin vientivalttimme ulkomaailmaan.

Siirros on sikälikin luonnollinen ja helppo, koska kunnastamme löytyy jo vahvoja ammattilaisia alkoholialalla. Julistustyön ohessa on aika alkaa kouluttaa myös päteviä trokareita. Kunnasta löytyy jo resursseja salakuljetukseen, mutta taidossa on vielä parannettavaa. Toverit, voimme kääntää katseet toiveikkain mielin tulevaisuuteen.
Jarno Hietalahti