Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2003 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Kesä päättyi juhlavasti Halsualla
(3)Sotasankarit kotiin
(4)Kalliokosken Sanasta juttu Keskipohjanmaassa
(5)Luopiot teki sen taas
(6)Kuukauden evästeinen sana: Jou
(5) Luopiot teki sen taas
Luettu 924 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Illusionistiset Luopiot on ennättänyt vuoden ikään ja juhlan kunniaksi yhtymä julkaisi uuden albuminsa syysmarkkinoille. Onnea Urpo! -levy poikkeaa monilta osin 10 teesiä -tuotoksesta. Tuoreemmassa musisoinnissa on luovuttu koneellisista rumputaustoista ja kehitys on vienyt selvästi akustisempaan suuntaan. Rytmimaailma ei enää liiku ihan niin omissa maailmoissaan ja levyllä nähdään useampia avustajia ja säveltäjiä kuin edeltävällä. Ilakoivuus ei ole yhtyeeltä kaikonnut minnekään, soittimia on jälleen käytetty runsain mitoin. Eksoottisimmista mainittakoon esimerkiksi quiro ja mandoliini.

-Hurraata kyläjuhlille, tuumaa yhtyeen sanoittajasolisti.
-Me muutumme, samoin luultavasti lähes kaikki muukin. Taistelua kuitenkin tarvitaan aina, siinä lähtökohta albumille. En lähde sanoituksiani sen enempää selittelemään, kukin löytäköön omat näkemyksensä niistä omalla tavallaan.

Levy ilmestyi vain hetki toisen halsualaissuuruuden, Puckin, demojulkaisun jälkeen. Pienet yhtyeet tarvitsevat toisiaan kuuluvuuden lisäämiseksi, mutta myös kilpailuhenkeä riittää.

-Puckin ensilevy myi todella hyvin Halsuan mittakaavassa. Vaikka kyse onkin erimuotoisista yhtyeistä, niin silti markkinoille riittää pyrkyreitä. Katsotaan mihin me pystymme joulumarkkinoille tultaessa. Ainakin olemme hyvissä ajoin liikkeellä, laulaja naureskelee partaansa.

-Kavereitahan tässä ollaan, tunnen monta tekijää Puckistakin. Teemme yhteistyötä hyvässä hengessä. Olemme pioneereja ja tienraivaajia toinen toiselle.

Luopioiden levy on sikäli monimuotoinen, että itselläni meni muutama kuuntelukerta kappaleiden avautumiseen. Kerrassaan viihdyttävä kokonaisuus, jollei anna joutavien sivuseikkojen häiritä. Ei se äänenlaatu ratkaise. Henki, musiikki ja aate yhdistyvät tässä tuotoksessa hedonistia hyväileväksi kokonaisuudeksi.