Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2004 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Jussilaiset juhlittu
(3)Pengerviljelyksiä kirkkoharjulle
(4)Pohjoismaiden mestari Halsualle
(5)Haapala loppuu
(6)Humalainen autokuski riehui Kotipesällä
(7)Kouluttajat loman pariin
(8)Liekit eivät laannu
(9)Jalkapallokauden avajaiset Halsuan ylikylän areenalla
(1) Vaalien aika
Luettu 1679 kertaa

Jälleen vaalihullu kansamme pääsee järjestämään asioita sille tolalle, mille ne eivät heidän mielestään missään nimessä saisi mennä. Euroopan Unioniin pitää valita kasa päättäjiä törmäilemään sokkoina Brysselin kaduille. Maanosamme asioista pyrkivät päättämään monet eri alojen toimittelijat. Kummallista, että joku tosissaan kuvittelee pystyvänsä päättämään Euroopassa, miten Halsuaa pitäisi johtaa. Halsua on sisäistänyt toimintamallinsa niin syvällisesti, ettei sen kelkkaa ihan helposti käännetäkään.

Valtion johtohahmot haluavat mahdollisimman suuren äänestysprosentin tuleviin vaaleihin. Niinpä puolueetkin ovat lähteneet innokkaasti mukaan ääntenkeruuseen. Eräs puolue hamuaa myötätuntoääniä punaisen ristin keräystä muistuttavalla mainoksellaan. Toinen moinen puolestaan aikoo kiriä hevosineen hurjaan äänisaaliiseen. Voi raukkoja. Eivät ymmärrä, että todellisen äänisaaliin pystyy keräämään vain Se Sopivin.

Kesäkuun äänestystapahtuma on poikkeuksellisen merkittävä halsualaisittainkin. Kylän oma tyttö on ehdokkaana. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin hymymainos onnistuu saamaan halsualaiset liikkeelle. Joka tapauksessa Halsua on vaalien moraalinen voittaja, kävi miten kävi. Ainahan Halsua moraalillaan voittaa. Mikäpä nyt meidät tuolla alalla päihittäisi? Miljoonien perään

kyselijäkö?

Jarno Hietalahti