Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2003 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Kalliokosken Sana uudistuu
(3)Luonto iski takaisin Jyväskylässä
(4)Karaokesankarin jäähyväiset
(1) Ylivaltaa vastaan
Luettu 1409 kertaa

Halsuan suurimman leirintäpaikan ylivalta on saavuttamassa kyläämme monopolisoivan kauppaketjun mitat. Karavaanareiden keidas on imenyt itseensä jo ravitanssit ja perinteiset Kuhilajuhulat, eikä paljoa haalittavaa enää olekaan. Samainen paikka järjestää joka viikonloppu jonkinasteiset tanssit ja parin viime vuoden aikana se on aivopessyt niin ravimiehet kuin Nuorisoseurankin. Ehkä kohta nähdään Halsuan pesäpallopelit järvessä ulkopaikkakuntalaisten kyseenalaisen viihtymisen tähden.

Onneksi vielä löytyy rohkeita tahoja, jotka uskaltavat taistella mielivaltaa vastaan. Halsuan maanalaisjärjestöt ovat lupailleet eräänlaisia Varjokuhiloita, joissa suurtanssien perinne palautetaan takaisin oikeaan paikkaan eli Kasinolle. Tanssipaikan hämyisää tunnelmaa ei voita mikään surkea järvi. Vastarintaliikkeen järjestämään tilaisuuteen luvataan esiintymään kylän kuumimpia nuorisoyhtyeitä ja kaiken väitetään kuuleman mukaan olevan ilmaista. Omia juomia kehotetaan tuomaan paljon mukana, sillä tunnelma voi äityä kuumaksi.

Tottahan järven tuolla puolen sijaitseva keskus on viihdyttävä paikka, mutta ei sen tarvitsisi omia kaikkea. Halsua tuntuu olevan oikea monopolikeskus. Aikaisemmin mainittujen kauppaketjun ja karvaanikeskuksen lisäksi mansikkayrittäjät pitävät koko Halsuaa talutusnuorassaan. Maanalaisten liikkeiden lisäksi on rekisteröityneitä ennakkoluulottomia yrittäjiä, jotka pyrkivät tuomaan kilpailua kuntaan. Kolme hatunnostoa JarMixille.
Jarno Hietalahti