Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2003 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Väkivalta kuohuttaa
(3)Puoskarit peilisalissa
(4)Kosteat koettelemukset uhkaavat Halsuaa
(5)Halsualaiset maailmalla: Tero Ojala
(6)Evästeinen Sana lukijoille: Petkele
(1) Muutosten aika
Luettu 1393 kertaa

Edistys on tullut Halsuallekin. Olemme saaneet valmiiksi verkkomuotoisen sanoman. Netti on välttämätön apuväline. Näin saamme toimitettua kaukaisimmille lukijoillemme Sanaa tuoreeltaan. Uuden juhlanumeron myötä toimitus on palkannut lisää väkeä töihin. Jyväskylästä saamme ensi numerosta lähtien kuulla kylän tuoreimmat uutiset. Lisäksi olemme ostaneet sarjakuvia vuosiksi eteenpäin paikalliselta nuorelta kyvyltä. Tämä kaikki Teidän viihtyvyytenne parantamiseksi.

Muutoksella on aina hintansa. Joku vanha lukija saattaa loukkaantua tekosistamme. Antiikin filosofit pohtivat, että muutoksessa ei-oleva tulee olevaksi ja oleva ei-olevaksi. Saavutamme siis jotain, mutta samalla koituu menetyksiä. Toivottavasti saavutukset voittavat menetykset. Tulevaisuus näyttää totuuden.

Tietojansa takoneet halsualaisnuoret ovat myös muutoksen kourissa. Ylioppilaskirjoitukset ovat takana. Heidän arkensa muuttunee radikaalisti. Koulun kuri vaihtuu vapauteen, jossa usein vastuu unohtuu. Pian nuoret maleksivat kaduilla ilkikurisia lauseita huudellen. Kuka voi pistää heidät ruotuun? Toivo kohdistuu pitkälti kylän liikkuvaan poliisiin. Mutta riittäkö sekään?
Jarno Hietalahti