Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2003 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Karaoke keräsi tuvan täyteen
(3)Tuomiopäivän merkkejä Jyväskylässä
(4)Aikapommi ala-asteella - kuriton sukupolvi nostaa päätään
(1) Kuolon korinaa
Luettu 1408 kertaa

Halsuan kunnassa asuu noin 1500 asukasta. Ikäjakauma on varsin jyrkkä, keski-ikäiset ja vanhukset valloittavat maata. Nuoret karkaavat kaupunkeihin opiskelupaikkojen ja töiden perässä. Tämä ilmiö koskettaa koko Suomea. Mutta vielä voimme kuulla ääniä haudan edestä, rytmitöntä rytmiä.

Halsua on saanut tipan polttoainetta hengettömänä lepattavaan liekkiinsä. Musiikki on herännyt erityisesti nuorison keskuudessa. Vuodesta 1999 koossa ollut PUCK konsertoi ensi kertaa tammikuun alkupuolella Nuorisoseuran Talolla ja toinen esiintyminen nähtiin Kotipesässä kuun viimeisenä päivänä. Muutamaa kuukautta aikaisemmin Illusionistiset Luopiot toivat ihmisten keskuuteen debyyttialbuminsa.

Halsuan musiikillinen elo ei rajoitu paikallisten nuorten piiriin. Koriat, Ohilyöntiorkesteri ynnä muut yritelmät työstävät kovasti sarkaansa. Lisäksi helmikuussa on luvassa veteliläisen nuorisoyhtymän soitantaa Halsuan kunnailla. Kylä nostaa päätään ja yrittää laulaa suukapulastaan huolimatta.

Suuri yleisö ei ole tavoittanut soitantaa. Väen tulisi lähteä liikkeelle suuremmilla joukoilla. Yhtymät tarvitsevat kannustusta sekä huomiota, jotta toiminta olisi ylipäätään mielekästä. Tulevat kuukaudet näyttävät, onko musiikillinen herääminen kirkasta sopraanolaulantaa vaiko viimeisiä kuolon korahduksia, vaikenevia sydänääniä.
Jarno Hietalahti