Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Ryhtiliikkeitä nuorille
(3)Tynkkisessä varaudutaan pahimpaan
(4)Pokerifarssi
(5)Työväen porvarillinen vai porvarillinen punainen pirtsakkuus?
(6)Veren surujuhlaa
(1) Vastuu tapahtumisesta
Luettu 1415 kertaa

Vihaisten väkijoukkojen on aika alkaa liikehtiä. Halsua on uinuva kunta, jota pitää tökkiä kuin talviunien keskellä loikoilevaa karhua. Kunnasta on etsittävä ja tuotettava ärjyntää sekä murinaa tyytyväisen kehräämisen sijaan. Vuosia kestänyt talviuni saa nyt unohtua ja on aika ryhtyä tositoimiin.

Millaisia toimia kunta kaipaa? Millaisia vain. Toisten virheiden kyttääminen käy lopulta pitkästyttäväksi, minkä vuoksi ihmisten on uskallettava tehdä omat virheensä. Jouruja on saatava liikkeelle, jotta niistä voitaisiin kaivaa myöhemmin totuus ylös. Mutta eivät juorutkaan tyhjästä synny, vaikka siltä toisinaan saattaakin tuntua.

Kylämme on tylsä paikka ja Kalliokosken Sana on sitä myöten ongelmissa. Suhteessa Nokian talousarvioihin pienen budjetin lehdellä ei ole varaa luoda itse kaikkia uutisoitavia tapahtumia. Jonkin verran vastuuta on asetettava kansalaisillekin. Tyytyväinen "mösöily" eli kiikkustoolissa istuminen banaania mussuttaen ei kestä uutisointia kovin montaa kertaa. Aina kansa ei voi vaatia itselleen kaikkea, vaan on välillä on voitava vaatia kansalta - tapahtumia!
Jarno Hietalahti