Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsualla menee hyvin
(3)Maamerkille nimi
(4)Kesä tulee ja lämpöä lisätään
(5)Lakkoilua Sanassa
(3) Maamerkille nimi
Luettu 931 kertaa
Jarno Hietalahti
Kirkonkylä

Aktiiviset halsualaisnuoret viettivät uuden linkkimaston kastajaisia muutamia viikkoja sitten. Vaikka tapauksen epävirallisuutta painotettiin, oli paikalle pyydetty väkeä monista mediumeista, kuten lehdistöstä ja radiosta. Puheenpitäjiksi oli hankittu muiden muassa erään paikallisen taiteilijan taiteilijapoika, jonka mahtipontinen paatos ei jättänyt ketään kylmäksi pakkasyössä. Puheessa kuului syvästi Raamatun symboliikkaa, joka vetosi etenkin hiukan vanhempiin paikalle saapuneisiin. Jotta kokonaistaiteellinen kattaus saatiin riittäväksi, oli Halsuan erästä rockyhtyettä pyydetty ideoimaan tilataideteoksen nimi. Pohdinnat eivät paisuneet pitkällisiksi, vaan yksimielisyys saavutettiin nopeasti:

- Tornin nimeksi on annettava tietysti Rauta-Kale. Jokainen epäilemättä ymmärtää, kenelle kunnia osoitetaan. Samoin kuin torni kohoaa taivaalle, kohottaa tämä henkilöhahmo Halsuan uusiin sfääreihin. Me tavalliset ihmiset emme voi kuin ihastella maan pinnalta.

Nimeäminen sai kolme raikuvaa hurraa-huutoa ja kunnian täydellistämiseksi maljat nostettiin ja nautittiin. Saipa juhlajuomaa lasillisen itse tornikin. Tämän jälkeen tapauksen todistaneet matkasivat koteihinsa ylemmyydentuntoa sielut täynnä.