Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Lumi ja tuli tuhosi rakennelmia Lähikylissä
(3)Kirkollisvaalien alla
(4)Loortirahaa
(5)Lapsoset pahoilla teillä
(6)Halsualainen nähty koomisissa merkeissä Mäkisessä Hämeessä
(7)Voi kak... eiku Voikkaan tehdas ja sen kohtalo?
(8)Kahvilan uusi ilme
(9)Tulppaanien loisteesta uusia Brändi-ideoita
(1) Lakko-oikeus
Luettu 1433 kertaa

Valtakunnallista mediakenttää järisyttänyt Kalliokosken Sanan lakko saatiin onnelliseen päätökseen. Työnantajat ja -tekijät kävivät neuvottelunsa suljettujen ovien takana, mutta ilmeisesti kaikki tahot olivat kokonaisratkaisuun tyytyväisiä.

Lehtitaistelun esimerkkiä tarkastelemalla voidaan löytää useita yleispäteviä ohjeita eri aloille. Ainakin jokaiselle työttömälle ja työläiselle on suotava oikeus laittomiin lakkoihin. Kuten Sanastakin voi huomata, on lakko tehnyt lehdelle pelkästään hyvää. Työtaistelu on kieltämättä ollut uuvuttava, mutta uudessa numerossa on juttuja vaikka millä mitalla. Lakoista ei voi olla kuin hyötyä.

Mistä aiheista voi lakkoilla? Tietysti ihan mistä vain. Nykymaailmassa lakot voidaan ulottaa koskemaan muutakin kuin työelämää. Esimerkiksi päivän tai pari lakkoiltuaan vaikkapa nukkumisesta tuntuu uni jälleen taivaalliselta. Joku toinen voi alkaa toviksi nälkälakkoon, minkä jälkeen kotiruokakin maistuu suurimmalta herkulta.

Lakko parantaa työn tuottavuutta ja elämänlaatua. Jokainen lakkorikkuri on yhteiskunnallisen ja yksilöllisen kehityksen hidastin. Enää ei riitä lakko-oikeus, vaan maahan on säädettävä jokaiselle ihmiselle lakkovelvollisuus.
Jarno Hietalahti