Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Palo levisi Käpylän pesäpallokentältä läheiseen navettaan
(3)Jalkapallohuumaa kylillä
(4)Oudot linnut hämmensivät kivojalaisia
(5)Karvonen sotatantereena
(6)Jasmiinin tuoksuinen juhannus järventakaisessa lomakylässä
(7)Juhlallista lähellä ja kaukana
(8)Juhannustunnelmia – ja kunnon televisiot kansalaisdigitv-höpötyksen tilalle
(9)Torni jää pysyvästi
(1) Erinomaisuutta
Luettu 1401 kertaa

Kuten tunnettua, Halsua on erinomainen paikka. Halsua jättää erinomaisuudessaan kaikki naapurinsa kauas taakse. Sikäli kuin Kalliokosken Sanaan on uskominen - ja mikseipä olisi - ovat kaikki kunnat Halsuan lähikyliä eli naapureita. Näin ollen laajan empiirisen tutkimusaineiston pohjalta voidaan päätellä, että Halsua on oikeastaan maailman paras paikka.

Halsuaa tarkasteltaessa on helppo löytää erilaisia mittareita kylän erinomaisuudelle. Esimerkiksi kunta on kärkikastia digitaalisuuden suhteen kansallisessa ja globaalissa vertailussa. Ensinnäkin lähes jokaisessa Halsuan talossa on sähköt. Tämän mahdollisuuden innoittamina niin vauvat kuin vaarit sekä mummot ovat tarttuneet tomerasti tietokoneisiin. Useiden halsualaisikäneitojen tiedetään käyttävän internetiä ja skypea liki päivittäin.

Halsualla mennyt, nykyinen ja tuleva kohtaavat kiehtovalla tavalla. Keskustan tuntumassa jatkuva traktoreiden ja mopedien talonpojanralli häiritsee digiboxien signaaleja. Moni pitää ilmiötä kiusallisena, mutta useat ovat saaneet kuvan häiriintymisestä muistutuksen, että ulkonakin tapahtuu jotain. Kylillä huhutaan mopojen perässä nyrkit pystyssä juoksevista isännistä. Eipä ihme, että halsualainen voitti menneenä talvena veteraanihiihtojen Suomen mestaruuden.

Muutaman päivän päästä alkavan Halsua-viikon äyräät eivät meinaa riittää tapahtumien paljoudessa. Kyläläisiä uhkaa runsaudenpula jatkuvan tarjonnan muodossa. Viikko alkaa paikallisvoimin kootulla taidenäyttelyllä ja jo ensimmäisenä iltana on luvassa tanssia järven takana. Juhlahumu jatkuu päivästä toiseen ja kruunu asetetaan Halsuan kutreille seuraavana viikonloppuna perinteisten kasinon tanssiaisten muodossa ja sunnuntaipäivän ravikilvoittelussa.

Enempää ei tarvitse ylistää, muuta ei ole syytä sanoa.
Jarno Hietalahti