Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Kuhiloita ja muita kuhinoita potin tuolla puolen
(3)Majavahavainnoille vahvistuksia
(4)Kurkisuon kotirannasta löytyi muinainen spiraaliportaikko
(5)Museon kesäkausi päätökseen musiikilla
(6)Kahvilan hautajaiset
(7)Kalliokosken Sanan toimittajilla Onni matkassa Keskisuomen kunnailla
(8)Raviväki ja pesäpalloilijat tulitauolle
(9)Armeijainvaasio etenee
(10)Kirkonmenot vietettiin Kivojalla, kirkko meni menojaan Kruunupyyhyn
(11)Naapurikylän Kansanmusiikkifestivaaleilla Koivu-lämmitteiset jälkilöylyt
(12)Taidepiireiltä tunnustusta Kalliokosken Sanalle
(6) Kahvilan hautajaiset
Luettu 966 kertaa
Jarno Hietalahti
Kirkonkylä

Keskustan kupeessa paikoin jopa hiljaiseloa viettänyt kahvilantapainen on haudattu. Kesä oli kävijämäärän suhteen suuri pettymys, mikä näkyi selvästi myyntitilastoissa. Montaa kahvipannullista ei kiinteistössä tarvinnut kiehautella.

- Surullistahan tämä on. Olisimme saattaneet ponnistella vielä joulukauteen ihmettä odotellen, mutta isännöitsijältä tuli ilmoitus, jossa tiloihin vaadittiin remonttia. Se oli viimeinen naula meidän arkkuumme.

Kahvilan alakuloisissa päättäjäisissä omistaja makaili lattialla vinyyleitä kuunnellen ja illan ainoa asiakas värkkäsi kahvimyllyjen kanssa. Kahvia ei hyvän maun nimissä keitetty lainkaan.

Kuolleen kahvilan tiloissa on kuitenkin viime päivinä nähty vilskettä. Huhujen mukaan koko tila remontoidaan lattioita ja kattoja myöten. Näin Halsualle on avautunut jälleen uusi mahdollisuus uskaliaille yrittäjille. Vielä ei tiedetä, alkaako tiloissa pyöriä entisajoille uskollisena uusi kahvila tai teetupa. Kenties paikalle avataan laiton uhkapeliluola korttihuijareille. Kaduilla liikkuvan kertoman mukaan vuokratilan perimmäinen seinä sopisi jälleen erinomaisesti ruumisarkkujen pidikkeeksi. Halsualla nähtiinkin kesän mittaan yllättävän paljon niin sanotun goottilaisuuden edustajia.