Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Kuhiloita ja muita kuhinoita potin tuolla puolen
(3)Majavahavainnoille vahvistuksia
(4)Kurkisuon kotirannasta löytyi muinainen spiraaliportaikko
(5)Museon kesäkausi päätökseen musiikilla
(6)Kahvilan hautajaiset
(7)Kalliokosken Sanan toimittajilla Onni matkassa Keskisuomen kunnailla
(8)Raviväki ja pesäpalloilijat tulitauolle
(9)Armeijainvaasio etenee
(10)Kirkonmenot vietettiin Kivojalla, kirkko meni menojaan Kruunupyyhyn
(11)Naapurikylän Kansanmusiikkifestivaaleilla Koivu-lämmitteiset jälkilöylyt
(12)Taidepiireiltä tunnustusta Kalliokosken Sanalle
(8) Raviväki ja pesäpalloilijat tulitauolle
Luettu 989 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Hevosmiehet ja HaVelaiset ovat laskeneet aseensa toistaiseksi. Villiarin sijoitus kuninkuusraveissa oli kuudes ja samoin kuudennelle tilalle ylsi kylän pesäpallojoukkue omassa sarjassaan. Kauhun tasapainon vallitessa kummallakaan osapuolella ei ole aikeita ryhtyä suurempiin toimiin lähitulevaisuudessa. Käpylän urheilupyhättöön on laskeutunut rauha ainakin toistaiseksi.

Urheilukenttä näyttää tasapelistä huolimatta jakautuneen voimakkaasti kahtia. Periaatteellista ongelmaa ei ole saatu ratkaistua. Ravirata kiertää yhä edelleen pesäpallokentän ympäri, eikä kumpaakaan lajia voi toteuttaa täysipainoisesti toisen osapuolen ollessa läsnä.

Kylän kokeneempi kaarti muistelee kultaista 1970-lukua, jolloin hiihtäjät ja suunnistajat harjoittelivat sulassa sovussa samassa harjussa. Kunnassa suunniteltu, että toinen nykyisen kiistan osapuolista voisi keskittää toimintonsa talviaikaan ja toiselle pyhitettäisiin kesä. Suunnitelman vastustajat ovat kuitenkin muistuttaneet, että raviurheilu ja pesäpalloilu nojaavat voimakkaasti yleisöltä saataviin tuloihin. Halsuan ainoat ravit järjestetään heinäkuun tuntumassa ja pesäpallo mielletään tavallisesti kesäurheiluksi.

Keskustelu aiheen ympärillä jatkuu kiivaana. Kunnassa odotetaan nopeaa ja tehokasta ratkaisua, mutta ensipakkasten pelätään ennättävän maille ensiksi. Toistaiseksi valtakunnansovittelijaan ei ole otettu yhteyttä.