Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Kuhiloita ja muita kuhinoita potin tuolla puolen
(3)Majavahavainnoille vahvistuksia
(4)Kurkisuon kotirannasta löytyi muinainen spiraaliportaikko
(5)Museon kesäkausi päätökseen musiikilla
(6)Kahvilan hautajaiset
(7)Kalliokosken Sanan toimittajilla Onni matkassa Keskisuomen kunnailla
(8)Raviväki ja pesäpalloilijat tulitauolle
(9)Armeijainvaasio etenee
(10)Kirkonmenot vietettiin Kivojalla, kirkko meni menojaan Kruunupyyhyn
(11)Naapurikylän Kansanmusiikkifestivaaleilla Koivu-lämmitteiset jälkilöylyt
(12)Taidepiireiltä tunnustusta Kalliokosken Sanalle
(9) Armeijainvaasio etenee
Luettu 1026 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Suomen valtion suorittama aivopesuoperaatio ei näytä loppuvan Halsualla. Armeija on jälleen ottanut omansa kunnan poikavarannosta tehtäviään suorittamaan. Nyt kansalliset militantit ovat saaneet houkuteltua joukkoihinsa poikasten lisäksi kylän tyttölapsista ainakin yhden. Näennäisen vapaaehtoisesti värvätystä neidosta aiotaan koulia säälimätön tappaja.

- Armeija tarvitsee naisia. Suomi on paraikaa voimakkaasti mukana useissa sodissa. Tärkeimmät operaatiomme suuntautuvat tällä hetkellä terrorismin vastaiseen sotaan. Terroristien tiedetään suhtautuvan naisiin eri tavoin kuin miehiin, joten naisvärväyksellä saamme strategisen yliotteen, tiedotetaan Ruotuväki- tai Ruotoväki-lehden toimistorakennuksen takapihalta.

Epäilyttäväksi asian tekee, että harmaisiin astuneen tyttären sisko on parhaillaan maan itäisimmässä yliopistossa pappiskoulutuksessa. Halsuan Salaliittoseuran jäsenet ovatkin ounastelleet siskosten sijoituksiin liittyvän suurempia juonia.

- Tässä ei ole kyse enää perinteisestä sodasta. On ilmiselvää, että valtio aikaa palauttaa koko maahan tai ainakin Halsualle säätyläisajat. Johtavimmat säädyt olivat aikoinaan aatelisto ja papisto. Hölmömpikin löytää yhteyden, kun huomautetaan, että suurin osa maan aatelisista pönkitti asemiaan palvelemalla upseereina. Koska soturipappeja ei maassa enää kouluteta, on toimi jaettu kahtia valtiomyönteisten siskosten kesken, myhäillään seuran hämyisessä ullakkohuoneessa.

Halsuan politiikan kentän maltillisempi siipi on esittänyt, että kyse on lopulta vain kannistolais-siskojen yksittäisistä elämänvalinnoista. Maltilliset muistuttavat, että pojat ovat poikia, vaikka tyttöjen olemuksesta ei aivan varma voikaan olla.