Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Urheiluhenki ottaa valtaa Lähikylien yläastelaisnuorukaisissa
(3)Verot ylös ja alas
(4)Revityt kadut kiusaavat jo kirkonkylää
(5)Myrkkykäärmeet nostattivat kauhua nuorisoseuralla
(6)Joulunavaus
(7)Millaisella ruokavaliolla saa vatsan koetukselle?
(8)Lukija lataa: Pappilanharjun hakkuut
(2) Urheiluhenki ottaa valtaa Lähikylien yläastelaisnuorukaisissa
Luettu 928 kertaa
Jussi Kalliokoski
Halsua

Halsuan hiipuva maine Suomen pesäpallokeskuksena on saanut tukea uudelta suunnalta. Lähikylän yläasteikäiset uroot ovat löytäneet uuden palloilulajin, josta uskotaan alkavaksi Halsuan Toivon uuden kukoistuskauden. Laji on uutuuden tuoreudessaan vielä nimeämättä, mutta asia hoitunee pian alati sankkenevan harrastajakatraan löytäessä yksimielisyyden. Taktisen luonteensa ja keskeisten pelivälineidensä vuoksi lajia voisi verrata pesäpalloon, mutta kovempien otteiden ansiosta yhtäläisyyksiä löytyy paljon myös painiin. Aktiiviharrastaja kertoo lippalakkinsa alta, mistä lajissa on kysymys.

– Lajin tavoitteena on yrittää löytää vastustajan taskuunsa piilottamat pallot kreikkalaisroomalaista painia muistuttavin ottein. Ja kun palloista on saanut hyvän kokokouran otteen, täytyy niitä puristamalla saada vastustaja luovuttamaan. Hyvä pallosilmä ja raamikas keho ovat siis eduksi, mutta nopeudellakin voi pärjätä. Mitä isommat pallot taskussa pullottaa sitä helpompi vastus on, pienipalloiset ovatkin usein luonnostaan alttiimpia innostumaan lajista.

Toivon mukaan Halsualla ymmärretään uuden lajin mahdollisuudet tarjoamalla parempia harrastustiloja, jottei urheilunhimoisten nuorukaisten tarvitse kieriskellä koulun lattialla.
Kaikki pojat ikään katsomatta ovat tervetullut lisä pelikentälle, tai paremminkin molskille, kunhan sellaiset saadaan. Tyttöjen kannattaa lajia ehkä välttää sen fyysisyyden vuoksi.