Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Urheiluhenki ottaa valtaa Lähikylien yläastelaisnuorukaisissa
(3)Verot ylös ja alas
(4)Revityt kadut kiusaavat jo kirkonkylää
(5)Myrkkykäärmeet nostattivat kauhua nuorisoseuralla
(6)Joulunavaus
(7)Millaisella ruokavaliolla saa vatsan koetukselle?
(8)Lukija lataa: Pappilanharjun hakkuut
(6) Joulunavaus
Luettu 954 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Halsuan kunnailla juhlitaan joulunavajaisia perjantaina. Kylillä on näkynyt jo viikkotolkulla erinäistä kuhinaa, kun jokainen kylänosa on tehnyt parhaansa avajaisten onnistumiseksi. Jouluun tuudittaudutaan JarMixissa kaffien ja arpajaisten hengessä. PlusPisteellä puolestaan opetellaan valmistamaan glögiä, jota myös tontut tarjoavat pipareiden kera. Samanmoisella mielellä joulua on avaamassa myös KooKoo ja kunnantoimiston väki.

Kyläläiset ovat kuitenkin heränneet epäilemään, että jokin taho pyrkii tieten tahtoen tuhoamaan kunnan joulun. Halsualla on nimittäin koettu ennenkuulumaton rikos. Marraskuun alussa pientareet olivat vielä korkeita ja jylhiä, mutta avajaisten lähestyessä on lumet varastettu.

Syyllisiksi on koetettu osoittaa muiden muassa Kaustisen laskettelukeskusta, jonka työväen uskotaan vähitellen vieneen lumet Halsualta omaan mäkeensä. Kanteelle ei ole kuitenkaan löytynyt perusteita, koska Kaustisen mäessäkään ei lunta ole juuri näkynyt. Tosin kyläläiset muistuttavat, että kaustislaiset ovat tunnetusti ovelia ja kykenevät piilottamaan kinokset halsualaisten likinäköisiltä silmiltä.

Yhtä kaikki lumivarkaat ovat ajoittaneet iskunsa äärimmäisen tarkasti. Muutamia suloisen kirveleviä paakkeja on vielä jämälumista tehtävissä, mutta tuon kummempaa joulutaikaa ei hangista synny. Halsualaiset toivovat, että keskuskadun jouluvalot synnyttävät aikaisempien vuosien kaltaisen hengen umpimielisimpäänkin kylänmieheen.