Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2007 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Politiikan suurtekijät
(3)Talouselämä
(4)Kulissien voimavarat
(5)Urheilijat
(6)Vanha vuosi kului loppuun, uusi tuli tilalle
(7)Talvi yllätti lähikylien nuoret automiehet
(8)Eikö toinen maailmansota olekaan ohi
(1) Vuoden halsualainen
Luettu 1953 kertaa

Halsuan väkiluku pienenee vuosi vuodelta. Viime vuonna pudotus oli jälleen kerran kärkipäätä koko maassa. Kylässä näyttää olevan käynnissä jatkuva ”heikoin lenkki” –ohjelma. Luonto karsii voimattomat pois ja vain vahvat saavat jatkaa. Tätä vauhtia Halsualla ei tulevaisuudessa olekaan muita kuin goljatteja toisen perään.

Kalliokosken Sana on päättänyt antaa goljateille oivan tilaisuuden esitellä voimiaan. Kunnan ykköslehti julistaa täten alkaneeksi ”Vuoden halsualainen” –äänestyksen. Äänestyksessä etsitään viime vuoden ansioituneinta halsualaista.

Koska kaikki Halsualla ovat sukua toisilleen, ei äänestäjien joukossa ole jäävejä. Kuka tahansa voi äänestää ketä tahansa ja kuka tahansa voi ehdottaa valmiin ehdokaslistan ulkopuolelta omaa halsualaissuosikkiaan. Kalliokosken Sanan laatima ehdokaslista on lähinnä viitteellinen.

Kilpailun säännöt ovat yksinkertaiset. Äänioikeutettuja Vuoden halsualainen -äänestyksessä ovat kaikki Kalliokosken Sanan rekisteröidyt ja rekisteröitymättömät (emme käytä rekistereitä) lukijat. Äänestäminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Oman ehdokkaan nimi tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus@kalliokoskensana.com. Kullekin sähköpostiosoitteelle on varattu yksi ääni. Mikäli sähköpostin käyttö on äänestäjälle mahdottomuus, hyväksymme rekistereihin myös perinteiset kirjeet, postikortit ja tekstiviestit. Kalliokosken Sana toivottaa onnea yhteystietojen metsästykseen.

Toimituskunta vaatii, että äänenannon yhteydessä on ilmoitettava selkeästi äänestäjän nimi ja yhteystiedot, jotta ääni rekisteröidään. Perustelut omalle suosikille eivät ole välttämättömiä, mutta toimitus toivoo syiden esittelyä. Kaikki äänet tullaan käsittelemään luottamuksellisesti eikä tietoja käytetä myöhemmin yhtään mihinkään.

Kuka tahansa halsualainen kelpaa vuoden halsualaiseksi. Eikä vuoden halsualaisen tarvitse välttämättä olla edes halsualainen. Riittää, jos toimituskunta katsoo, että ehdokas voidaan mieltää halsualaiseksi. Tarkemmat kriteerit halsualaiseksi mieltämisestä päättää Kalliokosken Sanan toimituskunta tapauskohtaisesti.

Äänestysaikaa on helmikuun loppuun saakka ja vuoden halsualainen paljastetaan maaliskuun Sanassa. Sankarille on luvassa valtaisat määrät mainetta ja kunniaa. Kalliokosken Sana palkitsee tämän suurmiehen tai –naisen ruhtinaallisesti. Lisäksi 300 ensimmäistä äänensä antanutta palkitaan Kalliokosken Sanan ilmaisella kestotilauksella. Kaikkien äänestäneiden kesken saatetaan arpoa yllätyspalkinto.

Kalliokosken Sanan ehdokaskategoriat löytyvät juttuotsikoista. Lehti katsoo kunkin äänestäneen kansalaisvelvollisuuden täytetyksi eikä heidän ääniään enää vaadita tulevissa eduskuntavaaleissa. Intoa äänestykseen!
Jarno Hietalahti