Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua kauppalehden etusivuilla
(3)Alkoholin kulutuksen kasvu jatkuu
(4)Kinkerit kivojalla
(5)Hillitön halsualaismittelö Keski-Suomessa
(6)Anteeksipyyntö on jo paikallaan
(7)Perinnetietoa karkauspäivästä
(8)Myllynsaari myllätty pahan kerran
(9)Mitä jos Halsuan budjetti arvottaisiin?
(10)Kuukauden nettivihje
(1) Teollisuus kukoistaa Halsualla
Luettu 2093 kertaa

Halsua patsastelee teknologisen vallankumouksen sydämessä. Kylässä toimii kosolti menestyviä yrityksiä, jotka vannovat huipputekniikan nimeen. Tätä myöten teollisuus on korskeimmassa kukassaan eikä laskusuhdanteen pelkoa ole mailla saati halmeilla. Vaikka Halsua ei sentään Monacon veroinen veroparatiisi ole, houkuttaa elinvoimainen teollisuus- ja teknologia-ala työntekijöitä aina ulkomaita myöten.

Vanhat teollisuuspamput ovat paikkansa vakiinnuttaneet. Halsualla on useita mahtisukuja, joiden asemaa ei käy kiistäminen. Tyhjästä ei näitäkään asemia ole luotu. Moni seikka kunnassa on myötävaikuttanut huikeisiin menestystarinoihin eikä vähäisimpänä voida pitää sivistystoimen korkeaa arvoa.

Kylässä vellova vankka viisaus on jakautunut tasapuolisesti kansalaisten keskuudessa ja uusia aluevaltauksia tehdään jatkuvasti. Rohkeimmat uskaltautuvat kovaan kilpailuun ja moni kykenee menestymään. Talotehdas tekee tulosta ja myös pienemmät yksityisyrittäjät ovat päättäneet kynsiään näyttää. Yksi oivallinen esimerkki löytyy täältä:

http://www.nettikone.com/viewMachine.php?id_machine=645585

Uusi nimi ilmoittautuu kisaan valtasukujen kanssa.
Jarno Hietalahti