Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Juhlava Halsua
(3)Jalkapallohuumaa juhannuksena
(4)Kyläkaupat vähenevät
(5)Missä olet Pia Kolttari?
(1) Luottamus päättäjiin mennyt
Luettu 1676 kertaa

Kansanedustajien vaalirahoituskohu vaikuttaa eduskuntataloa pidemmälle. Koko Suomi Halsuaa myöten rypee poliittisessa kriisissä, jonka ratkaisemiseen kaivataan kovia keinoja. Koko jupakan ohessa kansalaisten luottamus päätöksentekijöihin on murentunut.

Poliitikot ovat oman soppansa keittäneet. Laki on asiassa selvä eikä sitä auta kierrellä. Vaalirahoitus on selvitettävä hallituksesta lähtien, mutta myös pienempiin yksiköihin on kiinnitettävä huomiota. Kansa ei usko ennen kuin kansalla on syytä uskoa.

Tämä kaikki pätee myös Halsualla. Mistä ovat Halsuan kunnanvaltuutetut kunnallisvaalirahansa hankkineet? Kenen rahoilla on mainostauluja pystytetty sikäli kuin niitä on pystytetty? Millaisia kytköksiä päättäjien ja talouden mahtisukujen väliltä oikein löytyykään?

Koko vyyhti on parasta selvittää ennen syksyisiä kunnallisvaaleja. Valtuutettujen on syytä tuoda julkisuuteen vaalibudjettinsa ja kampanjoiden tukijat. Samalla saadaan selvitettyä, onko mitään kampanjoita ja sitä myöten mitään vyyhtiä ollutkaan.
Jarno Hietalahti