Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)ABC tähyilee Halsualle
(3)Venetsialaismuikkua
(4)Nuorisoseuran tilanne
(5)Kirkkoharjun ilme uudistuu
(6)Uranvaihtoja
(7)Tapahtuiko jotain jossain?
(8)Verkkolehtien suosio kasvussa
(9)Helsingin kirjeenvaihtajan matkapäiväkirja: Majakanvahtina
(10)Halsuan kunta uusi kotisivunsa
(11)Alitien Vangit
(1) Halsualaispoliitikkojen otettava kantaa
Luettu 1789 kertaa

Kuntavaalit lähestyvät hurjaa kyytiä. Lokakuussa äänimassat alkavat jyristä, mutta tästä huolimatta halsualaisehdokkaat ovat pysytelleet toistaiseksi hiljaisina. Harva edes tietää, ketä kaikkia ehdolle on asettumassa. Nyt Halsuan poliitikkojen on astuttava esiin ja otettava isosti kantaa kuntalaisille tärkeisiin asioihin.

Kuntavaalikandidaatit ovat pysyneet yllättävän vaitonaisina esimerkiksi Georgian tilanteen suhteen eikä suuria kannanottoja ole nähty saati kuultu julkisissa debateissa. Tiettävästi joku ehdokas on jotain saattanut kavereidensa kesken jutella, mutta kyläläisten korviin näitä puheita ei ole kantautunut.

Jonkinlaisia passiivisia kannanottoja nähtiin olympialaisten aikaan. Kalliokosken Sanan toimituksen tietojen mukaan kukaan tulevista kuntavaaliehdokkaista ei ottanut osaa esimerkiksi olympialaisten avajaisiin. Tällaisen näkymättömyyden voi tulkita kritiikiksi Kiinan ihmisoikeusloukkausten suhteen ja mielenilmaukseksi Tiibetin tilanteesta. Kiinan toimia ei kuitenkaan ole erityisen aktiivisesti tuomittu missään paneeleissa.

Kaiken hyssyttelyn keskellä halsualaisten on nyt aika vaatia omaa puoluetta. Kunnallisvaaleissa valitaan Halsuan kuntaan 17 valtuutettua alkavaksi nelivuotiskaudeksi, joten tilaa päättäjille piisaa. Keskusvaalilautakunnalle tarkoitetut puolueiden ja valitsijayhdistysten ehdokaslistojen julkaisemista koskevat hakemukset on toimitettava perille syyskuun puoliväliin mennessä. Vielä on aikaa perustaa halsualaisten oma puolue, joka ottaa virallisesti eron valtakunnallisten puolueiden sumeasta linjasta.
Jarno Hietalahti