Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)ABC tähyilee Halsualle
(3)Venetsialaismuikkua
(4)Nuorisoseuran tilanne
(5)Kirkkoharjun ilme uudistuu
(6)Uranvaihtoja
(7)Tapahtuiko jotain jossain?
(8)Verkkolehtien suosio kasvussa
(9)Helsingin kirjeenvaihtajan matkapäiväkirja: Majakanvahtina
(10)Halsuan kunta uusi kotisivunsa
(11)Alitien Vangit
(2) ABC tähyilee Halsualle
Luettu 1103 kertaa
Jarno Hietalahti
Keskustan risteys

Kylillä liikkuu villejä, joskin ehdottoman luotettavia, huhuja. Viimeisimpien kuulopuheiden mukaan huoltoasemaketju ABC on kiinnittänyt katseensa Halsuan suuntaan. Tiettävästi Kotipesän kohdalle tien toiselle puolelle oltaisiin pystyttämässä pytinkiä, josta löytyisi mainitun huoltoaseman lisäksi myös Sale-kauppa.

Kauppa-aikeet herättävät kyläläisissä sekä innostusta että kysymyksiä. Kylillä on jo pitkään odoteltu Halsuan paluuta kahden elintarvikekaupan kyläksi. Uusi marketti nostaisi kunnan proofilin lähes Matinkulman aikaisiin korkeuksiin. Taloussektorin puolella huolta on tosin nostattanut korkean inflaation aika eikä kuntalaisten ostovoimasta ole täydellisen tarkkoja tilastoja näinä hämärätietoisuuden hetkinä. Verohelpotusten toivotaan kuitenkin lisäävän kotitalouksen voimaa siinä määrin, että kahteenkin kauppaan riittää asiakkaita. Mikäli helpotukset eivät käykään toteen täydessä mitassa, ei ole tyystin selvää, mitä liikettä väki alkaa mahdollisessa valintatilanteessa kannattaa.

K-Market Halsuan ja potentiaalisen Salen vastakkainasettelun lisäksi uuden ABC:n myötä vanha kunnon Unioni eli nykyinen Neste saisi varteenotettavan kilpailijan. Näiden kahden välille ei kuitenkaan syntyisi luultavasti pidempiaikaista konfliktia. Nesteen omistaja on lähestymässä hyvää kyytiä eläkeikää eikä manttelinperijää tiettävästi ole nimetty. On hyvinkin mahdollista, että Neste jäisi vastaisuudessa pitäjättä siitäkin huolimatta, että vain muutama vuosi sitten aseman bensapumppujen suhteen tehtiin mittavia investointeja.

Toisaalta koko ABC/Sale -hankkeen toteutumista voidaan epäillä yleiselläkin tasolla. Joitakin aikoja sitten samalle sijainnille suunniteltiin rekkaparkkia, mitä ei kuitenkaan koskaan saatettu valmiiksi. Kuntalaiset utelevatkin nyt, liekö samanmoinen haihattelujen haihtumiskohtalo odotettavissa myös uudelle projektille?