Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)ABC tähyilee Halsualle
(3)Venetsialaismuikkua
(4)Nuorisoseuran tilanne
(5)Kirkkoharjun ilme uudistuu
(6)Uranvaihtoja
(7)Tapahtuiko jotain jossain?
(8)Verkkolehtien suosio kasvussa
(9)Helsingin kirjeenvaihtajan matkapäiväkirja: Majakanvahtina
(10)Halsuan kunta uusi kotisivunsa
(11)Alitien Vangit
(3) Venetsialaismuikkua
Luettu 996 kertaa
Jussi Kalliokoski
Lähikylät

Lähikylissä vietettiin kuun viimeisenä viikonloppuna monenkirjavia juhlia. Kanasen takamailta Lestijärveltä kantautunut kalan tuoksu houkutteli naapurikylälle sankat määrät muikunmaistajia. Ohjelmassa oli hopeakylkien haistelun lomassa monen sorttista viihdykettä ja kauppakojua. Lompakonpalkeiden louskuttelua tahditti kokonainen orkesteri haitareita.

Juhlinta jatkui viilenevässä illassa ympäri lähikyliä venetsialaisten viettona. Toisen puolen rajanaapurissa Vetelissä oli nuoremman juhlaväen toimesta kehitetty uusi rakettien valaisemaan iltaan sopiva urheilulaji. Roomalainen pesäpallo nostatti jännitystä kisailua seuranneessa yleisössä Vetelin koulukeskuksen takaisella urheiluareenalla.

Pelin säännöt ovat varsin yksinkertaiset. Toinen pelaaja lyö ja toinen syöttää. Pelivälineenä toimii roomalainen tulipalloja ampuva kynttilä ja maila, jonka virkaa tässä tapauksessa toimitti lankun pätkä. Pelin juuret ovat ennemminkin Amerikanpesäpollissa kuin Suomalaisessa vastineessaan, sillä syöttäjä lähettää tulisen pallon roomalaisella kynttilällä lyöjää kohden muutaman metrin päästä. Pelin tavoitteena on osua palloihin mailalla, ja välttää tietysti paloja, jotka tulisten pallojen osumisista muualle kuin mailaan seuraisivat. Illan jännityksentäyteisessä pelissä ei kuitenkaan osumia nähty.