Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)ABC tähyilee Halsualle
(3)Venetsialaismuikkua
(4)Nuorisoseuran tilanne
(5)Kirkkoharjun ilme uudistuu
(6)Uranvaihtoja
(7)Tapahtuiko jotain jossain?
(8)Verkkolehtien suosio kasvussa
(9)Helsingin kirjeenvaihtajan matkapäiväkirja: Majakanvahtina
(10)Halsuan kunta uusi kotisivunsa
(11)Alitien Vangit
(4) Nuorisoseuran tilanne
Luettu 1008 kertaa
Jarno Hietalahti
Kirkonkylä

Halsuan Nuorisoseura elää haastavia aikoja. Seura on poltellut hiljaisella liekillä läpi kesän, minkä lisäksi yksi syksyn sekä talven hittituotteista on mahdollisesti jäämässä kokonaan pois tarjonnasta.

Kuten taajaan tunnetaan, elokuvien pyörittäminen on jo pitkään ollut yksi säännöllisimpiä ja tuottoisimpia tulonlähteitä Nuorisoseuralle. Nyt filmiprojektorin vakipyörittäjä on tehnyt lopullisen pesäeron kotipaikkaansa ja "miehen" uusi asuinsija löytyy Turusta.

Neuvottelut ovat toistaiseksi kesken, mutta elokuvien pyörittäminen Halsualla Turusta käsin kuulostaa vaikeasti ratkeavalta yhtälöltä. Uusia teatterimaakareita ei toistaiseksi ole koulutettu riittävissä määrin, joten on hyvin mahdollista, ettei Halsualla aivan lähiaikoina elokuvia nähdä. Ainakin esitysfrekvenssi tulee heikentymään.

Kunta on pyrkinyt auttamaan Nuorisoseuraa monin tavoin. Talosta ei kiinteistöveroa nyhdetä ja toiminta-avustuksia kunta myönsi seuralle 1700 euron edestä. Tämäkään ei välttämättä riitä ja esimerkiksi perinteisten Kuhilajuhulien kohtalo on edelleen arvoitus, vaikka elonkorjuun aika on jo käsillä.