Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Keskusta suurin, Perussuomalaiset nousivat
(3)Kirkkoharjun rivitaloille jatkoa
(4)Pilkkihalli
(5)Myrsky riehui Halsualla
(6)Rysän perällä
(7)Neste vaihtaa omistajaa
(8)Lapsilahja tulee takaisin
(9)Lihaa! - Hirvimiesten perinteet elävät laajemmaltikin
(10)170 000 euroa plussaa
(11)Hirviporukka ylikunnossa
(12)Alitien Vangit
(3) Kirkkoharjun rivitaloille jatkoa
Luettu 1038 kertaa
Jarno Hietalahti
Kirkkoharju

Halsualla on päätetty perustaa Asunto-osakeyhtiö Halsuan Kirkkoharju 2 -niminen osakeyhtiö. Nimi on sikäli harhaanjohtava, ettei kylästä oikeasti löydy toista Kirkkoharjua. Kyseessä on ennemminkin osakeyhtiö, jonka myötä kiistellyille Kirkkoharjun rivitaloille rakennetaan uusia kavereita. Halsuan kunta omistaa yhtiön kaikki osakkeet.

Alustavien suunnitelmien mukaan rivitaloihin tulee 8 huoneistoa, joiden pinta-ala on yhteensä noin 540 neliömetriä. Hintaa hankkeelle on arvioitu kertyvän tuollaiset pyöreät miljoona euroa. Tönöt saadaan pystyyn aikaisintaan ensi vuoden puolella.

Arkkitehdeiltä on tilattu jo luonnospiirustukset, jotka kunnanvaltuusto on yksimielisesti iloiten ottanut vastaan ja hyväksynyt. Tarkkaa tietoa kaavailujen sisällöstä ei ole, mutta ainakin edellisellä kerralla piirustuksista löytyi puita talojen pihoille. Kansalaiset voivat siis edelleen odottaa vastaisuudelta puidenkaatoa ja -nousua.

Samaan aikaan Halsuan kunnanvaltuusto on tehnyt kiinteistöjen myyntiä koskevan päätöksen. Myynnissä olisi koko joukko erinäisiä tontteja, joiden seassa myös rivitaloplänttejä - satasella kipale.