Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Keskusta suurin, Perussuomalaiset nousivat
(3)Kirkkoharjun rivitaloille jatkoa
(4)Pilkkihalli
(5)Myrsky riehui Halsualla
(6)Rysän perällä
(7)Neste vaihtaa omistajaa
(8)Lapsilahja tulee takaisin
(9)Lihaa! - Hirvimiesten perinteet elävät laajemmaltikin
(10)170 000 euroa plussaa
(11)Hirviporukka ylikunnossa
(12)Alitien Vangit
(6) Rysän perällä
Luettu 1026 kertaa
Olli Oosi
Likikylä Bryssel

Halsualaisessa mentaaliteetissa on aina istunut vahvassa herranpelko ja herraviha. Jälkimmäisessä vahvoina kohteina ovat olleet milloin kansalliset politiikot milloin Rysselin herrat. Helsingin kirjeenvaihtaja tunsi sisäisen halsualaisensa heräävän vietettyään viikon Brysselissä.

Vaikka tällä kertaa ei ollut kyse kurkkudirektiivistä tai maaseutupolitiikan tukipaketista, oli yksi johtopäätös ilmeinen: Brysselistä löytyy useita syitä miksi sitä on vihattava. Itseasiassa syitä löytyy niin paljon, ettei niitä ole mielekästä yhdessä jutussa ruveta luettelemaan. Hyviä asioita puolestaan löytyy suhteellisen vähän ja ne liittyvät kulinarismiin. Valkoinen vehnäolut ja suklaa lienevät Belgian tärkeimmät vientituotteet ja myös Euroopan pääkaupungin tärkeimpiä asioita, joiden vuoksi siellä jaksaa viivähtää.

Brysselistä tekee mieli ajatella, että "se on kaupunki, josta haluat aina pois". Olosi on siellä kuin ahvenella, joka köyristää niskaeväänsä harmistuksessaan uituaan kevätsulilla pientä puroa pitkin suoraan rysän perälle.