Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2008 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Joulu avattiin Halsualla
(3)Ooo... Pyjama voitti
(4)Lapsilahja jäihin
(5)Työryhmä miettimään PlusPisteen kohtaloa
(6)Helsingin kirjeenvaihtaja Afrikassa! Kohudokumentti!
(7)Uutispalvelu Kalliokosken Sanaan
(8)Alitien Vangit
(1) Ulkonaliikkumieskielto Internetiin
Luettu 1654 kertaa

Sisäministeri Anne Holmlund on ottanut asiakseen ajaa tietosuojaa alas ihmisten turvallisuuden nimissä. Holmlund painottaa, että ihmisten käyttäytymistä verkossa on alettava valvoa ja ohjata. Ministerin mukaan Internet tarjoaa uusia mahdollisuuksia rikollisille ja asiaan on puututtava pikimmiten.

Holmlundin projektissa halutaan myös pohtia, josko poliisi saisi aina tiedot asepalveluksen keskeyttämisestä. Halsualaismittakaavassa tämä tarkoittaisi muun muassa sitä, että huomattava osa kesällä 2003 palveluksen aloittaneista päätyisi sinivuokkojen rekisterihin.

Hyvistä aikeista huolimatta mainitut toimenpiteet eivät riitä . Kontrollista on saatava kaiken kattavaa eikä mitään vähänkään kyseenalaista sovi päästää livahtamaan sormien läpi. Erityistarkkailuun tulisi alistaa etenkin kaikki epäilyttävät verkkolehdet. Lehtien lukijoista olisi koottava kattava rekisteri ja heidät pitäisi saattaa ympärivuorokautiseen seurantaan. Paras vaihtoehto olisi julistaa Internetiin yksiselitteinen ulkonaliikkumiskielto.
Jarno Hietalahti