Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Taas yksi ministeristason halsualainen
(3)Keskustan ilme uudistumassa
(4)Urheiluhalli aktiivisessa käytössä
(5)Kynä vaihtuu pistimeen
(6)Kirkosta erotaan ennätystahtia
(7)Äänestä vuoden sykähdyttävin halsualaishetki
(8)Talkootyöläisiä uutistoimitukseen
(9)Alitien Vangit
(1) Poliisien valvottava kouluruokailuja
Luettu 1833 kertaa

Vantaalla sattunut kalapuikkovälikohtaus on nostattanut keskustelua myös halsualaisten koulujen ruokailukäytänteistä. Tarkastelun keskiöön on kohoamassa ainakin ruoka-annosten koot. Lisäksi joudutaan pohtimaan, pitäisikö ruokailun jouhevuuden varmistamiseksi koulujen lähistöllä liikkuvien poliisipartioiden määrää kasvattaa.

Vantaan tapauksessa ahne kaupunkilaisnuori oli aikeissa ottaa neljä rapeaa kalapalaa, vaikka annoskoko oli säännöstelty kolmeen. Poika ei suostunut palauttamaan perunamuusiin ja kastikkeeseen sotkeutunutta kalapalaansa, vaikka keittiöhenkilökunnan jäsen palauttamista toivoikin. Tilanne kärjistyi ja poliisi kutsuttiin kriisiä ratkomaan.

Pääkaupunkiseudun tapaus osoittaa, ettei vaihtoehtoja juuri ole. Halsualla on jouduttu liian monta vuotta seuraamaan sivusta, kun kyltymättömät nuoret ahtavat aterioidensa yhteyteen jopa neljä palaa näkkileipää. Välikohtauksesta voidaan oppia, että Halsulla on aito tarve omalle poliisiasemalle. Parasta olisi, että kouluruokailun etenemisen varmistamiseksi opinahjoihin sijoitettaisiin pysyvästi riittävä määrä poliiseja. Heitä, jotka ovat aikeissa ylimääräistä kauhoa, sivallettakoon reippaalla otteella sormille.
Jarno Hietalahti