Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsualla muodostettiin rikollinen hallitus
(3)Uhkaava alku Kainuun prikaatissa
(4)Halsualla verraten vähän häiriöitä
(5)Halsua virtuaalimaailman kartalla
(6)Kalliokosken Sanan toimituskunta laajeni
(7)Oodi leppäkertulle
(8)Lex Onkia
(9)Kirkkoharjun urakkatarjoukset hylättiin
(10)Vaellusladut ajettu
(11)Alitien Vangit
(2) Halsualla muodostettiin rikollinen hallitus
Luettu 1172 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Halsuan uusi valtuusto on ottanut vallan haltuunsa. Syrjäytetyt edustajat jättivät paikkansa ilman suurempaa vastarintaa ja poliittinen järjestäytyminen eteni kunnassa keskimäärin rauhallisesti.

Heti kun valta oli vaihtunut, alkoi tapahtua. Valtuusto otti lain omiin käsiinsä ja alkoi säätää hallituspaikkoja täysin mielivaltaisesti. Hallitukselle nimitettiin varajäseniä täysin kelvottomin perustein ja mellakka oli valmis alkamaan. Moni epäili jo yleislakon puhkeamista kylillä.

Tasa-arvokomitea puuttui kuitenkin tapahtumiin viime hetkellä. Alun perin hallituksen varajäseniksi nimitettiin viisi miestä ja kolme naista, mikä ei täyttänyt tasa-arvolain vaatimuksia. Halsuan kunnanvaltuusto joutuu nyt nimeämään kunnanhallituksen uudestaan - tällä kertaa lakitauluja noudattaen. Rauhan on luvattu kuitenkin säilyvän eikä yleislakon uhka leiju enää kylän yllä.

Samalla valtuusto on nimittänyt lautakuntia aina maaseutuelinkeinoista kutsuntoihin saakka. Uteliaille tiedotettakoon, että kunnanvirasto toimii jatkossakin kunnan ennakkoäänestyspaikkana. Laajalti on todettu myös, että Halsualla tullaan noudattamaan jatkossakin yksimielisyyteen perustuvaa tunnettua Halsuan mallia.