Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsualla muodostettiin rikollinen hallitus
(3)Uhkaava alku Kainuun prikaatissa
(4)Halsualla verraten vähän häiriöitä
(5)Halsua virtuaalimaailman kartalla
(6)Kalliokosken Sanan toimituskunta laajeni
(7)Oodi leppäkertulle
(8)Lex Onkia
(9)Kirkkoharjun urakkatarjoukset hylättiin
(10)Vaellusladut ajettu
(11)Alitien Vangit
(5) Halsua virtuaalimaailman kartalla
Luettu 1038 kertaa
Olli Oosi
Lähikylä Internet

Oletteko koskaan koittaneet tarkastella sanaa "halsua" maailman kartalla siten, kuin se siellä nykyään möllöttää: nimittäin Google-koneen avulla. Ympäristöpoliittisista syistä emme kehota kokeilemaan tätä kotona, koska kuuleman mukaan kymmenen google-hakua vastaa saman verran ilmastopäästöjä, kuin kymmenen autolla ajoa. Tai jotain tähän suuntaan.

Anyway sanalle "halsua" Google tupsauttaa selvästi 750 000 osumaa hyvin napakasti. Tämähän on ihan sievoisa määrä. Oleellista on lisäksi, että useat "kilpailijat" häviävät virtuaalitodellisuuden egokisoissa armaalle kotikunnallemme. Veteli saavuttaa n. 600 000 osumaa, Kälviä 600 000, Kannus ja Perho vain hivenen enemmän kuin Halsua. Kaustinen posauttaa sen sijaan melkein kaksinkertaisen määrän eli puolen toista miljoonaa.

Toinen Google-näkökulma löytyy tarkastelemalla Halsuaa Google-earth -ohjelmistolla. Valitettavasti Halsua ei ilmeisesti ole, samoista kuin Sveitsi eli sotilaspoliittisista, syistä ole luovuttanut täydellista kartastoa ohjelmistoa varten. Kylät erottuvat juuri ja juuri, mutta esimerkiksi Kotitaloa on hyvin vaikea sihdata esitetyistä kuvista. Tässä suhteessa kotiseutumme on vain hyvin vähäisissä määrin olemassa tällä kartastolla.

Summa summarum. Halsualla menee kuitenkin suhteellisen hyvin - virtuaalissa.