Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Maailmanpoliittisia kytköksiä ja veriysköksiä Kainuun prikaatissa
(3)Isoharjun laiton ojankaivuu kuohuttaa tunteita
(4)Kokonainen Puolikas
(5)Sanan viisi vinkkiä työttömyyden uhatessa
(6)Halsualla talousarvio on aina auki
(7)Matkapäiväkirja: Kylpylästä kalliossa Halsualaiseksi suokylpyläksi
(8)Kirjastomaksut muuttuvat
(9)Alitien Vangit
(1) Opetusministeri Halsuan asialla
Luettu 1627 kertaa

Opetusministeri Henna Virkkunen on kunnostautunut viime aikoina halsualaisen ilosanoman levittäjänä. Ministerin aihelistalle ovat päätyneet niin opintoasiat kuin sosiaalidemokraattien luonnetyypitkin. Halsualaishegemonian laventuessa moni taho on hädissään noussut solvaamaan Virkkusta.

Virkkunen virkkoi taannoin, että sosiaalidemokraatit ovat katkeria ihmisiä. Maininnasta nousi valtaisa mediakohu ja esimerkiksi Oulun Demarit päätti ojentaa opetusministerille Vuoden 2009 Poliittinen luikuri -palkinnon.

Halsualaisministerin sanoma on käsitetty tyystin väärin, kun lause on napattu pois asiayhteydestään. On ymmärrettävä, että Virkkusen sanomus pohjautuu Halsualla pitkään tiedossa olleeseen tieteelliseen tosiseikkaan. Kuten kylillä laajalti tunnetaan, halsualaiset ovat oma rotunsa eikä kunnasta juurikaan demareita löydy. Tässä mielessä sosiaalidemokraattien katkeruus on tietysti aivan ilmeistä - he eivät vain ole niin hyvää rotua kuin ylväät halsualaiset.

Kaiken kukkuraksi Virkkusen koulutuspoliittisia luonnehdintoja on arvosteltu rankasti. Tässäkin suhteessa ministeri on kuitenkin vain ja ainoastaan hyvällä asialla. Esimerkiksi vaatimus siitä, että kaikkiin tutkintoihin tulisi sisällyttää vaihto-opiskelujakso, on osoitus Virkkusen hyväsydämisyydestä.

Käytännössä vaihtoon meneminen tarkoittaisi sitä, että Halsuan ylivertaisesta koulutussysteemistä lähetettäisiin oppilaita lyhyiksi periodeiksi vaikkapa Perhon kouluihin. Näin muunkin rotuiset kuin halsualaiset saisivat maistiaisia uljaasta Halsuan mallista, mikä taas johtaisi ennen pitkää koko maailman sivistymiseen.
Jarno Hietalahti