Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Maailmanpoliittisia kytköksiä ja veriysköksiä Kainuun prikaatissa
(3)Isoharjun laiton ojankaivuu kuohuttaa tunteita
(4)Kokonainen Puolikas
(5)Sanan viisi vinkkiä työttömyyden uhatessa
(6)Halsualla talousarvio on aina auki
(7)Matkapäiväkirja: Kylpylästä kalliossa Halsualaiseksi suokylpyläksi
(8)Kirjastomaksut muuttuvat
(9)Alitien Vangit
(3) Isoharjun laiton ojankaivuu kuohuttaa tunteita
Luettu 1073 kertaa
Jarno Hietalahti
Isoharju

Halsualla on väännetty peistä jo miltei kaksi vuotta Isoharjun länsipuolella laittomasti suoritetusta ojankaivuusta. Tiettävästi asialla ovat olleet maineikkaat "Kalliokosken veljekset", uumoillaan rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouspöytäkirjassa. Maata on myllerretty ja puita kaadettu ilman kunnon lupia.

Puolitoista vuotta sitten rakennustarkastaja pyysikin poliisia keskeyttämään veljesten toimet. Samalla vaadittiin, että tehdyt vahingot on korvattaja ja ympäristö on palautettava siihen muottiin, missä se oli ennen laittomuuksia.

Kaivuuporukan puolelta tuli heti perään oikaisupyyntö, mihin ei lautakunta kuitenkaan voinut suostua vaan piti mieluummin kiinni entisestä näkemyksestään. Sitten peliin astui Vaasan hallinto-oikeus, joka katsoi, että rakennus- ja ympäristölautakunta oli tehnyt menettelyvirheen, minkä vuoksi päätös oli kumottava. Näin ollen asia jouduttiin ottamaan uudelleen käsiteltäväksi.

Maiseman myllertäjille annettiin aikaa perustella oma näkökantansa tämän vuoden maaliskuun loppupuolelle saakka. Sitä, onko mielipiteitä ja selityksiä vielä esitetty, ei ole tiedossa. Oli miten oli, lautakunta aikoo edelleen jatkaa asian käsittelyä, vaikka selityksiä ei olisi tullutkaan.