Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Maailmanpoliittisia kytköksiä ja veriysköksiä Kainuun prikaatissa
(3)Isoharjun laiton ojankaivuu kuohuttaa tunteita
(4)Kokonainen Puolikas
(5)Sanan viisi vinkkiä työttömyyden uhatessa
(6)Halsualla talousarvio on aina auki
(7)Matkapäiväkirja: Kylpylästä kalliossa Halsualaiseksi suokylpyläksi
(8)Kirjastomaksut muuttuvat
(9)Alitien Vangit
(5) Sanan viisi vinkkiä työttömyyden uhatessa
Luettu 947 kertaa
Olli Oosi
Sivukylä talousmaailma

Nyt kun talouskriisi puskee päälle ja suomalaisetkin yritykset ovat alkaneet aktiivisesti lomauttelemaan ihmisiä, ovat eri mediat heräneet ihmisten "opasteluun". Esimerkiksi kuuluisimmat mediat antavat vinkkilistoja ihmisille tyyliin: ole joustava, verkostoidu, älä ole vastarannan kiiski, hyväksy suojatyöpaikat ja pätevöidy jos teet lyhyttä viikkoa. Näitä listoja mediakriittisesti halsualaisin silmälasein läpi tarkastellessa, on sanan Helsingin toimitus päätynyt toisenlaiseen listaan. Se kuuluupi näin:

1. Ole joustava. Käytä siis verryttelyhousuja. Ne joustavat paremmin työpäivän aikana, kun pukuhousut. Näin pinna ei pääse kiristymään vyötäröltä asti ja tunnet olosi muutenkin mukavaiseksi.

2. Verkota. Heitäppä jo heti jäiden lähdettyä verkot sekä keinikseen että Halsuanjärveen. Tämän ansiosta saat kalasturutiinin heti miten päälle ja äpettä riittää kevääseen.

3. Ole vastarannan kiiski. Laman tullessa maailmaan menoon kriittisesti suhtautuvat kirjat ovat yleensä myyneet hyvin. Kiiskiys on siis muodissa. Näinpä ollen kannattaa sinun jatkaa sillä linjalla mihin olet jäänyt ja posmottaa omia mielipiteistäsi maailman menosta ihan entiseen malliin, tekeehän niin Pauli Krugmannikin.

4. Hyväksy suojatyöpaikat eli vältä liiallista metsätöiden tekemistä jos tulee sateinen kesä. Tai jos et voi olla pois puushouwista, niin ota kunnon sateenvaatteet mukaan.

5. Pätevöidy. Tähän suosituksen uudelleenanalyysin kanssa Sana mykistyi. Pohojalaiset ovat aina päteviä: hyvää tulee, tekee mitä tekee.