Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Maailmanpoliittisia kytköksiä ja veriysköksiä Kainuun prikaatissa
(3)Isoharjun laiton ojankaivuu kuohuttaa tunteita
(4)Kokonainen Puolikas
(5)Sanan viisi vinkkiä työttömyyden uhatessa
(6)Halsualla talousarvio on aina auki
(7)Matkapäiväkirja: Kylpylästä kalliossa Halsualaiseksi suokylpyläksi
(8)Kirjastomaksut muuttuvat
(9)Alitien Vangit
(9) Alitien Vangit
Luettu 1024 kertaaHelmimaaliksen 39. päivä - Kirkonkylän Riskein (päiväys löytyy
aavistuksen sekoamassa olevan komisaario Virkkalan muistiinpanoista)

OIKEUDENKÄYNTI SIIRTYY - KOTITALOUSOPETTAJA YMMÄLLÄÄN

Näin komeasti kirkui otsikko tuoreimmassa pitäjän kulttilehdessä,
Perhonjokilaaksossa. Kukapa halsualainen ei tuotosta näihin aikoihin selaisi läpi, lopusta alkuun kuten halsualaiset ovat aina tehneet. Mutta suosikkipainoksen lopussa, sen koommin kuin alussakaan ei tiedetty kertoa milloin tulikuuma oikeusjuttu alkaisi. Sitä arvuutellessaan kunnan näkkileipääkin ovelammat johtajat suunnittelivat jo Tanssii Tähtien Kanssa -tyyppistä pudotuspeliä, mihin kuntalaiset saisivat tekstiviestin lähettämällä arvuutella kuka epäillyistä tippuu pelistä seuraavaksi. Idea oli hieno, tarvittiin enää lupa minkä hankkiminen ei olisi ongelma kunnan charmantille päämiehelle. Käymme ideaa läpi hiukan
tarkemmin tuonnempana, todetaan nyt kuitenkin aiheesta vielä se, että Perhojokilaakson otsikon mukaisesti eräskin rikoksen jo ratkaissut henkilö ihmetteli miksi selvää tapausta siirrellään edestakaisin?

Eräs niistä harvoista, joille lehtien lukeminen ei maittanut, oli tuttu kaustisilta muuttanut (siitäs saitte) ex-poliisi Virkkala. Virastaan poisjäänyt ja sittemmin erinäisten vaiheiden jälkeen Keltaiseen Taloon muuttanut henkilö oli lähinnä pyörällä päästään. Murhamysteeri jäi selvittämättä, eikä hän ymmärtänyt sitäkään miksi paikallisilla oli tapana hokea miksi joku on kirkonkylän riskein, piirin paras pituushyppääjä tai piimäkakun tekijä. Kyllähän sen vielä ymmärsi että kisataan nurmipainissa mutta kun näiden muiden lajien parhaimmisto tuntui olevan selvillä ilman mitään mittelöitä. Virkkala ei aivan purematta niellyt ajatusta siitä, että joku tyttönen olisi ollut Kirkonkylän Riskein, ei ainakaan sen jälkeen kun Virkkala itse muutti Keltaiseen Taloon ja oli siten tasavertainen muiden halsualaisten kanssa.

Virkkala päätti järjestää asiasta kantelun. Onnekkaiden sattumien johdosta kirjamme tekijätiimi onnistui saamaan käsiinsä kirjeen joka, onnekasta kyllä, oli kirjoitettu täsmälleen samalla fontilla ja kirjasinkoolla kuin Alitien Vangitkin. Niinpä tarina soljuu sujuvasti kirjettä lukiessanne. Virkkala sentään käytti pelkästään isoja kirjaimia, eikä kukaan lukijoistamme erehdy epäilemään kirjettä tekaistuksi. Vielä kuitenkin pahoittelemme Kaustisen poliisien (ja asukkaiden ylipäätään) kielellistä osaamista.

TERVE KUNNAN ISÄNNÄT MÄÄ KIRJOTAN KUN EN TIEDÄ ONKO SE OIKEIN KUN SE VEIJO RUUSKONEN VÄITTÄÄ ETTÄ JOKU MITÄTÖN AKKA OIS PIIMÄKAKUN TEKIJÄNÄ PAREMPI JA VARMASTI SE ONKIN MUTTA SITÄ VAIN ETTÄ EI SE RISKISKYSYMYS VOI NIIN SELVÄ OLLA ETTEIKÖ SIITÄ VOITAS KISAA PISTÄÄ PYSTYYN. TÄTEN HAASTANKIN KAKKI KUNNAN IHMISET SUKUPUOLIIN TUIJOTTAMATTA JOKELAN PIHALLE SUUREEN VOIMAMIES KISAAN JOSSA VOITTAJAKSI LEIVOTAAN MINÄ TAI JOKU MINUA VOIMAKKAAMPI JA PULLAA ON TARJOLLA KAIKILLE JOTKA TULEE VAIN KASSOHAN. KUNNIOITTA EN, HERRA VIRKKALA KELTAISELTA TALOLTA.

Tiedä sitten minkälainen taistelu Jokelan pihalla oltaisiin nähty jos halsualaistuneen ex-komisaarion vaade olisi mennyt läpi. Kunnanjohtaja kuitenkin vilkaisi kirjeestä vain suttuisen allekirjoituksen ennen lapun paiskaamista roskakoriin. Ja toden totta se oli viisas päätös. Aika turhaa tällainen jatkuva kisailu onkin, aikana jolloin tv toitottaa kaiken maailman Big Brothereja niissä kunnissa missä näkyy yli 3 kanavaa. Halsualaisetkin alkavat pikku hiljaa saada tarpeekseen jo ihan periaatteen takia.

Kunnanisän nokkeluuden vuoksi Virkkalan rooli Alitien Vangeissa jää jatkossa odotettua pienemmäksi. Unohdamme nyt komisaarion lähes kokonaan. Virkkala tosin osallistuu tulevaan oikeudenkäyntiin todistajan roolissa, mutta kukapa haluaisi lukea enempää kuin on pakollista sekoamaisillaan olevasta miesparasta jonka harrastuksiin kuuluu taivaalta satavien pingviinien maahanputoaminen. On totta että tipahtaessaan pingviinit lässähtävät aika hassusti, mutta onhan tuollainen toiminta pidemmän päälle aivan liian yksitoikkoista vauhdikkaan tarinamme vaiheiksi. Mutta älkää surko, kuten tiedätte kirjoihin kuuluu aina laittaa sekä hyviä että huonoja uutisia. Ja nyt ne
hyvät uutiset, On tullut aika luvata se mitä kaikki ovat odottaneet! Olemme sen itse asiassa jatkuvasti tienneet, halusimmepahan vain esittää tietämätöntä. Oikeudenkäynti kaikkine kommelluksineen alkaa jo ensi jaksosta!