Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Sonnilauma pillastui Halsuan liikennejärjestelyistä
(3)Karaokekuningatar muutti pois
(4)Jokerin rukous
(5)Halsualla nähty muovipussi
(6)Mies voi lähteä metsästä, mutta metsä ei lähde miehestä
(7)Sukupolvet mittailivat toisiaan pääsiäisenä
(8)Halsuan kaipuu
(9)PlusPisteen arvioinnit suoritettu
(10)Vappuaatto sujunut rauhallisesti Halsualla
(11)Alitien Vangit
(2) Sonnilauma pillastui Halsuan liikennejärjestelyistä
Luettu 1084 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua-Perho -akseli

Ensimmäiset mielenosoitukset Halsuan Kirkonkylän tulevaa liikennesoikiota vastaan on nähty. Liikennejärjestelijät ovat tuumanneet rakentaa soikean liikenneympyrän vaaralliseksi todettuun neljän tien risteykseen keskelle kylää. Soikion keskelle aiotaan rakentaa Töppösen luolikoita muistuttava taideteos talkoovoimin. Perusteluina talkooväen käyttöön on todettu, että tällöin taideteokselle tulee entistä enemmän perinteen suomaa voimaa. Taloudellisesta helpotuksesta ei juuri ole puhuttu. Materiaalit aiotaan tiettävästi hankkia maanomistajilta lahjoituksina.

Liikennesoikion lisäksi kylille on tuumailtu kevyen liikenteen väylää ja tämä oli tiettävästi viimeinen sytyke, joka sai jyrkän vastakkaisen mielenilmauksen liikkeelle. Pian suunnitelmien julkistamisen jälkeen Perhossa viisipäinen sonnilauma pillastui totaalisesti ja lähti juoksemaan isoa tietä pitkin kohti Halsuaa.

Ylämaan karja sekosi niin, että osa sarvipäistä hyökkäili jopa paikalle saapunutta pelastushenkilökuntaa vastaan. Osa puolestaan päätti ottaa asiansa ajamisessa marttyyriroolin ja juoksi päistikkään hyiseen Perhonjokeen.

Virallisissa selityksissä on väitetty, että karja olisi vauhkoontunut alueella liikkuvien karhujen vuoksi. Loogisempi selitys kajahtaa kuitenkin toiseen nuottiin. Sonnit pillastuivat, koska Halsuan keskustaan ei olla suunniteltu minkäänlaista karjatietä mihinkään. Sonnit ja lehmät on unohdettu tiesuunnitteluissa täydellisesti, todetaan murheellisesti Halsuan epätieteelliseltä eläintutkimuslaitokselta.