Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Sonnilauma pillastui Halsuan liikennejärjestelyistä
(3)Karaokekuningatar muutti pois
(4)Jokerin rukous
(5)Halsualla nähty muovipussi
(6)Mies voi lähteä metsästä, mutta metsä ei lähde miehestä
(7)Sukupolvet mittailivat toisiaan pääsiäisenä
(8)Halsuan kaipuu
(9)PlusPisteen arvioinnit suoritettu
(10)Vappuaatto sujunut rauhallisesti Halsualla
(11)Alitien Vangit
(4) Jokerin rukous
Luettu 1103 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Vaihtopenkin vasen laita

Herra pesäpallon ylijumala.

On alkamassa uusi kausi ja jälleen kerran minuun ladataan yltiöpäisen suuret odotukset. Taas kerran minun on lyötävä puolet joukkueen juoksuista ja vielä kaiken lisäksi tuotavakin muutama.

Näiden infernaalisten paineiden keskeltä, minä toivon siunausta ja varjelusta, että voisin täyttää nämä odotukset. Toivoisin pelipäivien olevan aurinkoisia ja lämpimiä, ettei tarvitsisi käyttää liikaa voimia pelilämmön ylläpitoon. Tosin yksi pieni pilvenhattara voisi peittää auringon aina lyöntivuoroni aikana. Vastustajan lukkari voisi lipsauttaa mahdollisimman usein vahinkoväärän jo ensimmäisellä, niin saisi lyödä hyvään syöttöön. Palottomat ajolähdöt ja nopeat jalat ovat myös tervetulleita.

Toivoisin pääseväni lyömään joka vuoroparissa. Etenijäjokereilla ei ole niin väliä, koska he kuitenkin kopittavat tai polttavat itsensä. Uusia palloja toivoisin myös mahdollisimman vähän kohdalleni. Karvapallot voisi aivan huoletta mennä pykärimiehille, kun he lyövät muutenkin vain hädintuskin linjan yli. Anna goldhammerini puhua omaa tylyä ja terävää kieltään, puhkoen saumat, pesät kuin jatkeetkin. Myös tappikumuroiden soisi jäävän mahdollisimman harvoin kopiksi, koska etenijät ovat kuitenkin malttamattomia. Kunnari tai pari olisi myös mukava lisä kesän aikana. Pallo voisi kyllä mennä niin kauaksi, tai hukkaan ettei tarvitsisi tehdä äärimmäisiä ponnistuksia kentän kiertämisessä. Mielestäni hoikat, nopeat ja notkeat on tehty juoksemista varten, joten meitä raskaamman kaliiberin palloilijoita voi vaihtaa ihan huoletta kopilla, tai läpilyönneillä.

Yleisöä ja ääntä toivoisin myös reilusti katsomoihin; ja kannustusta niin myötä- kuin vastamäessäkin. Makkarakopit voisi tosin viedä katsomojen taakse, koska niiden haju häiritsee välillä keskittymistä. Pesäpallojohtajille ja kurinpitomogulille toivoisin myös ymmärrystä ja harkintaa, ettei jokaisesta tahattomasta ärräpäästä tulisi muutaman sadan muistutusta. Myös tuomareille toivon ymmärrystä, sillä pahoin pelkään, että ensikesänä kaikenlainen mielenilmaisu tulkitaan provosoinniksi ja kortit heiluu tiuhempaan kuin koskaan ennen.

Ennen kaikkea toivon hyvää ja tasaista kautta joukkueelta, onnistumisia laajalla rintamalla, runsaasti katsojia ja kannattajia jokaiseen otteluun sarjaportaasta tai joukkueesta riippumatta. Siinä sivussa voisin lyödä 5-6 juoksua per peli. Eikä lyöjäkuninkuuskaan olisi pahitteeksi. Tällaisia pieniä asioita mietin tässä ennen kauden alkua.

P.S. Jos vielä ennätät muilta kiireiltäsi, niin anna seiskojen, kasien ja ysienkin lyödä ainakin kerran jakson aikana.