Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Soikioon istutuksia luolikon sijaan
(3)Pesäpallokausi päättyi ennen aikojaan
(4)Visio
(5)Veteli vanhalla halsualaiskikalla julkisuuteen
(6)Performanssiesitys Hietalahdessa
(7)Alitien Vangit
(4) Visio
Luettu 956 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Halsua

Toukokuu on toivoa täynnä.

Toukokuu on kuukausi jolloin kuningaspeli pesäpallon harrastajat aloittavat äärettömän pitkän talvikauden jälkeen taas tositoimet. Potkupalloilijat ovat jo hetken aikaa siirrelleet otteluitaan epämääräisten kenttäolosuhteiden vuoksi. Jääkiekkoa pelataan enää Ameriikan Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Kyseisen lajin MM-kisat päättyivät rakkaan itänaapurin voittoon ja suomalaisten kisoista päällimmäiseksi muistoksi jäi sijat ynnä muuta, sekä erään pelimannin paljas perse linjamobiilin ikkunassa. Oman näkemykseni Suomen vaisusta menestyksestä näissä karkeloisa (mitään lajista ymmärtämättä) on hyvin selkeä. Suomalaiset eivät osanneet tehdä maaleja. Ja kun kyseessä on kuulemani mukaan maalintekopeli, niin vähemmän maaleja tehnyt joikkue yleensä häviää.

Mutta ehkä jälleen kerran, noiden kiekkoihmeiden lisäksi, suurimmat odotukset kansakuntamme oli asettanut euroviisuihin. Kuminaamarihirviöiden voiton jälkeen Suomihan on ollut liki joka vuosi ylivoimainen ennakkosuosikki näissä laulelmakarkeloissa - siis ainakin kansalaisten omasta mielestä. Tämänkin vuoden yrittäjä oli voittanut jo koko kilpailut siinä vaiheessa kun pääsi finaalivaiheeseen, jossa oli 24. muutakin yrittäjää. Vaan jälleen kerran oli kotiin tuomisina tuttu ja turvallinen viimeinen sija. Tietenkään syynä ei ollut se että Suomen viisukappale olisi ollut jotenkin huono, vaan Moskovan saasteinen ilma ja muut odottamattomat tekijät pilasivat jälleen kerran suomalaisten mahdollisuudet kultaan ja kunniaan. Niin ja tottakai pisteitäkin annettiin aivan väärin tänäkin vuonna.

Vaan mitenkä saataisiin Suomi takaisin kultakantaan niin jääkiekossa kuin euroviisuissa? Halsualta ja lähikunnista en löytänyt tähän hätään yhtään kiekkoilijaa, joka voisi ratkaista tämän orastavan maalinteko-ongelman Suomen maajoukkueessa, joten ehdotan seuraavaa. Tehdään Viitakosken Vesan ja Helmisen Raipen kanssa 3+2 vuotinen sopimus maajoukkueeseen, ja vain maajoukkueeseen. Sopimus sisältäisi sellaisen pykälän, että kyseiset herrat pelaavat pelkästään ylivoimaa. Mikäli tämä tutkapari pelaa edes puoliteholla sitten parhaiden Ipa-aikojen, maalinteko-ongelmat olisi ratkaistu seuraaviksi vuosiksi.. noh ainakin toivossa on hyvä elää.

Sitten euroviisuihin. Tämähän onkin helppoa kuin heinänteko. Tilataan Dannyn ja Armin "Tahdon olla sulle hellä" kappaleen säveltäjä Veikko Samulilta viisi liki samanlaista värssyä. Esittäjät? Heitähän ei ole ollenkaan vaikea valita, sillä tämä parivaljakko löytyy Halsualta, tai ainakin lähikunnista. "Mairea" karaokekuningatar on tosin evakossa länsinaapurissa, mutta uskon hänen kuitenkin tulevan edustamaan maatamme viiden vuoden eurovisio-sopimuksella. Dannyn osan tässä parivaljakossa esittää kylän ruunaamaton karaokekuningas, joka tuntee saman lempinimen, kuin tähtitaivaalta poistettu planeetta. Tämän parivaljakon toimesta Suomen menestys kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla olisi varmasti taattu. Lisäksi tämä miespuoleinen henkilö voisi tuurata suomalaisia jääkiekkomaalivahteja; tällöin säästettäisiin siinä, ettei hänelle tarvitsisi lainkaan hommata maalivahdin varusteita, riittäisi kun juomapullossa olisi herpaa ja tummaa paltikkia.