Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua-viikko vauhdissa
(3)Alueturvallisuus tapetilla
(4)Juhannusaaton alusrähinät
(5)Itä-Länsi
(6)Ilmaiseksi eduskuntaan
(7)Juhannusaattona potkupalloa Ylikylässä
(8)Juhannusyönä potkupalloa Kirkonkylällä
(9)Kaupunkijuhannuksen riemuja
(10)Kunnanhallituksen vaali viimein lainmukainen
(11)Homekoira
(12)Vanhus- ja vammaisneuvosto perustettu
(13)Alitien vangit 9/12
(2) Halsua-viikko vauhdissa
Luettu 1034 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Halsua-viikko on pyörähtänyt kelpo vauhtiin. Ylikylän päivää vietettiin maanantaina ja ohjelmassa oli muun muassa kolme tuntia makkaranpaistoa. Tiistaina laulettiin porukalla museolla ja huomenna keskiviikkona tempaus vasta räjähtääkin käyntiin. Erityisvetonaulana on kierrätyssoittimien rakentamista Säpiksellä.

Torstaina on tarjolla iltamusiikkia kirkossa, minkä perään perjantaina kolutaan taiteen ihmetyksiä ympäri kuntaa. Kuvataidetta on tarjolla kunnantalolla ja laulut luikautetaan Kanalan koululla.

Lauantai käynnistyy toripäivällä 5-vuotiaan PlusPisteen pihalla ja samaan aikaan isketään pesäpollia G-junioreiden voimin Käpylässä. Aamupäivästä saakka tosin kylänväki jo odottelee pitkään kaivattuja Väliyön tansseja, jotka pyörähdellään Käpylän Kasinolla yhdeksästä lähtien.

Tanssit tietysti pohjustavat Miljoonaraveja, joita pidetään yleisesti ottaen koko Halsua-viikon merkittävimpänä tapauksena. Ravit ravataan poikkeuksellisesti klo 18 alkaen. Toimihenkilöille on tosin tarjolla talkookaffit jo tasan kolmelta.