Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua-viikko vauhdissa
(3)Alueturvallisuus tapetilla
(4)Juhannusaaton alusrähinät
(5)Itä-Länsi
(6)Ilmaiseksi eduskuntaan
(7)Juhannusaattona potkupalloa Ylikylässä
(8)Juhannusyönä potkupalloa Kirkonkylällä
(9)Kaupunkijuhannuksen riemuja
(10)Kunnanhallituksen vaali viimein lainmukainen
(11)Homekoira
(12)Vanhus- ja vammaisneuvosto perustettu
(13)Alitien vangit 9/12
(4) Juhannusaaton alusrähinät
Luettu 1057 kertaa
Jarno Hietalahti
Tofferi-Kirkonkylä

Selvästi ennen juhannusaattoa Halsualla rikottiin lakia monella tapaa ja samalla ilmeiseksi kävi, että jotkut kyläläiset ovat vaarassa syrjäytyä. Ilmoille pällähti muun muassa päihteiden ongelmakäyttöä, mikä ei varmasti edistä kouluturvallisuutta millään tapaa. Lisäksi saatiin todistaa tapaturmaisia onnettomuuksia eikä tieturvallisuudessa ollut kehumista. Sen sijaan vesiliikenneturvallisuudessa ei ollut moitteen sijaa eikä paheksuntaa herättänyt myöskään asumis- eikä yritysturvallisuus.

Mitä sitten tapahtui? Noh, siinä kävi ainakin näin: Tofferin lehtipisteen tienoilla kuljeskeli päällepäin viattomalta vaikuttava nuorukainen ja kierrätysaatetta tukiessaan poikasen viereen lipui musta auto, josta tuli 3-4 hengen seurue, joka pahoinpiteli kierrättäjän. Tapahtumienkulku oli pitkään hämärän peitossa, mutta lopulta juorut paljastivat, että kaksi alaikäistä mieshenkilöä oli tapellut naisriitojen vuoksi.

Lisäksi kuulopuheiden mukaan kylillä ajeltiin useampaan otteeseen humalan vallassa ja vieläpä toisten henkilöiden omistamilla automobiileilla. Pariin kertaan päissäläisten autoreissut päättyivät kolareihin, mutta ylipäätään tällaisten synkkien puheiden levittäminen on tarpeetonta mustamaalaamista eikä näiden huhujen todenperäisyydestä ole mitään takeita. Sitä paitsi vanha halsualainen viisaus painottaa, että kyllä omalla kylällä saa ajaa päissään, kunhan ei käytä omaa autoa ja ajaa ykkösvaihteella - mielellään alle 30 km/h. Tuota ohjenuoraa kenenkään ei tietystikään pidä ottaa vakavasti, silkkaa hulluttelua on se.