Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua-viikko vauhdissa
(3)Alueturvallisuus tapetilla
(4)Juhannusaaton alusrähinät
(5)Itä-Länsi
(6)Ilmaiseksi eduskuntaan
(7)Juhannusaattona potkupalloa Ylikylässä
(8)Juhannusyönä potkupalloa Kirkonkylällä
(9)Kaupunkijuhannuksen riemuja
(10)Kunnanhallituksen vaali viimein lainmukainen
(11)Homekoira
(12)Vanhus- ja vammaisneuvosto perustettu
(13)Alitien vangit 9/12
(5) Itä-Länsi
Luettu 961 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Sivukylä Suomenmaa

Vuotuiseen pesiksen suurtapahtumaan saatiin pitkästä aikaa halsualaissyntyinen edustaja mukaan, kun B-pojissa pelaa Vimpelissä tällä hetkellä vaikuttava pelimanni. Olen aina ollut vankkumaton lännen kannattaja, mutta ainakin miesten ja naisten ottelut vaikuttivat etukäteen idän heiniltä. Tätä lukiessa tulokset ovat jo tiedossa ja toivottavasti länsi ei välittänyt altavastaajan asemasta.

Palloa on pelattu muuallakin kuin Kuopiossa, joten eräänlainen välitilinpäätös on paikallaan tässä kesätauon aikana. Ykköspesiksessä halsualaisjoukkueet jyräävät kerrassaan, sillä ne ovat valloittaneet vallan kaksi ensimmäistä sijaa koko sarjasta. Lokkilaumassa viilettävän pitkätukan joukkue on sarjataulukossa edellä sinivalkoisia värejä tunnustavaa vipeltäjää, mutta jälkimmäinen toveri on kuitenkin edellä keskinäisissä kotiin kirmaamiskilpailuissa ja vieläpä tuttu teksti-tv:stä. Saapa nähdä, mikä on tilanne runkosarjan lopussa.

Miesten suomarissa jokilaakson lippulaiva HaVe on tapansa mukaan aloittanut sarjan varovaisesti ja pitää hallussaan tällä hetkellä viimeistä edellistä sijaa kerättyään reilun pisteen jokaisesta pelaamastaan ottelusta. Sarja on kuitenkin varsin tasainen, sillä neljänteen sijaan on matkaa vain 4 pistettä. Joten eiköhän kesätauon jälkeen ala tuo pistetili karttua aivan toiseen malliin. Kuten edellisessä numerossa mainittiin, niin HT:n maakuntasarjajoukkue ei startannut tähän kauteen ollenkaan.

Poikien superpesiksessä on myös halsualaisväriä, sillä Jyväskylän Kirin A-poikien kaarella ja kentän reunalla erilaisten värilaikkojen kanssa heiluu halsualaislähtöinen "jr". B-pojissa Käpylän kaksikko edustaa Vimpelin Vetoa. Naisten superissa Huuskontiellä asustava neitokainen tunnustaa Ylihärmän Pesis-Junkkarien värejä. HT:n C-pojat pelaavat SM-leirisarjaa yhdistelmäjoukkueella lähikylän Kannuksen kanssa. Joten varsin mallikkaasti on halsualainen pesisosaaminen edustettuna ympäri valtakunnan.

Pelattiin pesistä myös juhannuksena, tai oikeastaan eräänlaista sovellusta nimeltään pesisgolf. Osallistujia tähän perinteiseen tapahtumaan oli jälleen ilahduttavan paljon - osa vanhoja konkareita, osa uusia tulokkaita. Tasoituksia tässä lajissa ei tunneta, mutta jo ensimmäisellä "reiällä" alettiin miettimään jonkinlaista lyöntikattoa, sillä eräs joukkue käytti lyöntejä kyllä hirvittävän paljon tähän par3 -rataan. Ensimmäinen kierros meni kyllä allekirjoittaneen joukkueelta varsin penkin alle, sillä lyöntejä käytimme lokkilauman edustajan ja hänen siskonpoikansa kanssa yli 40. Sen sijaan maisterien joukkueessa lyöntien laskemisessa käytettiin jotain Hermite`n polynomia, sillä varsin vähän heillä oli lyöntisuorituksia kertynyt ensimmäisellä kierroksella. Mutta varsin miellyttävä golfpäivä vietettiin Käpylässä ja loppuviimein voittajaa en muista, joten jääköön se sitten mainitsematta.