Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua-viikko vauhdissa
(3)Alueturvallisuus tapetilla
(4)Juhannusaaton alusrähinät
(5)Itä-Länsi
(6)Ilmaiseksi eduskuntaan
(7)Juhannusaattona potkupalloa Ylikylässä
(8)Juhannusyönä potkupalloa Kirkonkylällä
(9)Kaupunkijuhannuksen riemuja
(10)Kunnanhallituksen vaali viimein lainmukainen
(11)Homekoira
(12)Vanhus- ja vammaisneuvosto perustettu
(13)Alitien vangit 9/12
(7) Juhannusaattona potkupalloa Ylikylässä
Luettu 1008 kertaa
Jarno Hietalahti
Ylikylä

Juhannusaattona pelattiin perinteinen lämmittelypotkupallo-ottelu Ylikylän nurmikentillä. Viheriöllä kirmasi kaikkiaan liki 20-päinen seurue, vaikka etukäteen olikin huolta muutamien sankarien peliluvista.

Nähkääs, ympäri valtakuntaa oli raikunut huhuja viime vuoden juhannuspallottelun tapahtumista. Keski-Suomen pesäpallojoukkueen edustajaa oli kielletty osallistumasta peleihin, koska joukkueen johtoporras oli saanut kuulla, mitä edellisvuonna eräälle pitkätukalle oli peleissä tapahtunut. Samoin oli tämän mainitun tapahtuneen kokijaa epäsuorasti kielletty osallistumasta juhannuspalloihin tänä kesänä. Ja kuten tätä tarinaa lukevat ykköspesiksen pomomiehet ymmärtävät, ei jalkapallokentillä nähty nopeina poikina tunnettuja miehiä, jotka tapaavat treeneissä päähänsä vetää neon-keltaisen Keskipohjanmaa-hikinauhan. Ei varmasti näkynyt!

Itse ottelut etenivätkin tänä vuonna rauhaisampaan tahtiin. Suuremmilta loukkaantumisilta vältyttiin, vaikka mukana olikin halsualaisten sukista kiinnostunut lahtelaisvärväys. Tämä yritti heti alusta pitäen pelotella liukutaklauksillaan loukkaantumisaltista Halsuan Litmasta, joka muun muassa pesäpalloväen riemuksi säästyi sääriosumilta tällä erää.

Rumien otteiden sijaan keskityttiin pallollisiin hienouksiin ja lukuisten huikeiden suoritusten jälkeen toinen puoli voitti 6-5. Ratkaisijaksi nousi brasilialaisen Kakan pelipaitaa yllään pitänyt hahmo. Ensimmäisen puoliajan mies oli naamioitunut kulmalipuksi tarkan miesvartioinnin alla. Väsytystaktiikkansa ansiosta toisella puoliskolla vartiointi herpaantui ja Kaka pääsi iskemään kaksi tärkeää maalia - muun muassa ottelun päättäneen 6-5 -osuman.

- Muuten menee ihan hyvin, mutta kun näkis ees jotain, tokaisi sankari jo puoliajalla vastustajien hämäämiseksi. Hän myös hieroi ja pyöritteli silmiään vakuuttaakseen kuulijat sokeudestaan.