Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua-viikko vauhdissa
(3)Alueturvallisuus tapetilla
(4)Juhannusaaton alusrähinät
(5)Itä-Länsi
(6)Ilmaiseksi eduskuntaan
(7)Juhannusaattona potkupalloa Ylikylässä
(8)Juhannusyönä potkupalloa Kirkonkylällä
(9)Kaupunkijuhannuksen riemuja
(10)Kunnanhallituksen vaali viimein lainmukainen
(11)Homekoira
(12)Vanhus- ja vammaisneuvosto perustettu
(13)Alitien vangit 9/12
(8) Juhannusyönä potkupalloa Kirkonkylällä
Luettu 1076 kertaa
Jarno Hietalahti
Kirkonkylä

Niin kääntyi juhannusaatto -päiväksi ja kohta pian jo yöksi. Ilmassa väreili suuren urheilujuhlan tuntu. Kahden tietämillä yöaikaan alkoi väkimassa kerääntyi Keskustan jalkapallopyhättöön odottavin, nöyrin mielin.

Pelaajat kävivät vuoron perään tunnustelemassa pelialustaa ja se herätti sekä kunnioitusta että toivoa. Aamuyön neljän asteen hehkussa nurmella piipahdettiin ainoastaan pikaisesti lämmittelemässä. Osa veti jalkaansa villasukat.

Päädyttiinpä joukkuejaossa valintaan, jossa punapukuiset herrat ja rouvat taistelivat maailman muita värejä vastaan. Alusta pitäen kyseltiin, oliko jako tasapuolinen; edustihan punapaitoja kaksi Rooneyta.

- Emmä tiä mikä Rooney tämä on, tai tämä, mut hyvin samannäkönen, mutisivat halsualaiset. Epäsuhdasta piittaamatta kävivät kyläläiset taistoon pelotta.

Ja niinhän siinä kävi, että puna-armeija vei pelien kaikki erät nimiinsä. Sateenkaarijoukkueen ei silti pidä hävetä otteitaan. Taisteluhenki oli kadehdittavan korkealla, mitä todistaa muun muassa seuraava tapahtumaketju:

Keskipohjanmaan hikipannalla sonnustautunut pitkätukkainen nopsakinttu lähti haastamaan palloa joukkuetoverukseltaan. Yllättävästä liikkeestä hämääntynyt toverus ei riistoyritystä huomannut ja kaiken kaaoksen keskellä sipaisi tämän kyynär- tahi olkapää hikipantaisen nenää. Osuma saatteli pitkätukan maan kamaralle, minne hän jäikin vaikeroimaan. Punapaidat eivät tästä piitanneet ja vastoin hyvää urheiluhenkeä jatkoivat pollin potkimista. Joku kävi maassamakaavaa vilkaisemassa ja pian kävi ilmi, että paperia kaivattiin - sankarin nenästä valui litrakaupalla verta. Hänet kiidätettiin pelilaidan viereiselle asfaltille huollettavaksi ja ensiapuryhmän ensisijaisena tavoitteena oli verenvuodon tyrehdyttäminen.

Halsualainen lääkäritiede näytti jälleen kerran kyntensä ja turpaansa ottanut vipeltäjä oli taas pelikunnossa. Niinpä ryntäsi tuo toiveikas pitkätukka kentälle taistelutahtoa puhkuen. Eipä aikaakaan, kun otettiin taas osumaa. Arvioiden mukaan pallopää ennätti olemaan kentällä noin 17 sekuntia, kunnes joku potkaisi palloa ja se suuntautui suoraan häntä kohden. Pallo tupsahti poikaraasun naamavärkkiin ja ei kun uudet veret kentälle. Huoltotiimi saapui taasen paikalle ja paikkasi jälleen nenän kuntoon. Kuin Feenix-lintu konsanaan nousi tämä nuorimies uudestaan tuhkista ja säntäsi peleihin mukaan. Eihän tuo onneton tietystikään mitään maaleja saanut aikaan, mutta yritti kuitenkin kovasti naama ja kädet verestä punaisina. Yhtä kova oli miehen pelihalu viime vuonna, kun hän pelasi samaisessa ottelussa kainalosauvoihin nojaten.

Monivärisellä joukkueella oli myös aihetta purnata pelien jälkeen. Jälkiprotestointia puoltaa se tosiseikka, että punapaitaisten riveissä pelasi niin sanottu Haamu tai Varjo, joka vilttiin kääriytyneenä vaeltelsi pitkin kenttää eikä kukaan oikein tiennyt, kenen puolella tämä pelaa. Tai kyllä punapaidat tiesivät, vaikka vaeltajan viltti olikin väritykseltään harmaa - Haamu oli heidän salainen aseensa. Taktiikka noudatteli juhannusaaton strategiaa, jossa samainen yksilö oli ensimmäisen puoliajan naamioitunut kulmalipuksi. Joka tapauksessa hahmo herätti juhannusyönäkin vastapuolen puolustuksessa suurta pelkoa ja kuin tyhjästä ilmaantui hän tekemään ratkaisevat maalit.

Kaikkinensa juhannuksen pääottelu keräsi kelvokkaan suosion. Viime vuoden kävijämäärien huippulukemista jäätiin hieman, mutta silti paikalla pyöriskeli silminnäkijäarvioiden mukaan noin 30-40 ihmishenkeä. Valitettavasti huikeaa puoliaika-show'ta ei tänä vuonna nähty, kun esiintyvä artisti oli myöhäisen ajankohdan vuoksi uinahtanut auton takapenkille.