Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua-viikko vauhdissa
(3)Alueturvallisuus tapetilla
(4)Juhannusaaton alusrähinät
(5)Itä-Länsi
(6)Ilmaiseksi eduskuntaan
(7)Juhannusaattona potkupalloa Ylikylässä
(8)Juhannusyönä potkupalloa Kirkonkylällä
(9)Kaupunkijuhannuksen riemuja
(10)Kunnanhallituksen vaali viimein lainmukainen
(11)Homekoira
(12)Vanhus- ja vammaisneuvosto perustettu
(13)Alitien vangit 9/12
(9) Kaupunkijuhannuksen riemuja
Luettu 965 kertaa
Olli Oosi
Sivukylä Helsinki

Kalliokosken Sanan toimituksen Helsingin kirjeenvaihto joutui todella tiukan kysymyksen ääreen männä viikonloppuna: Onko kaupungissä juhannusta? Vaikka Seurasaaren kokkoja on vilauteltu kapitaalikeskeisissä kymppiuutisissa ei voi kuitenkaan olla varma, onko kyseessä vain "Liberal Helsinki Bias" vai jokin todellinen ilmiö.

Varsinaisesti tuo kokkoasia jäi testaamatta, sillä saareen rantauduttiin vasta seuraavana päivänä. Autioituneiden nakkikioskien raunoiden savumerkkejä tunnusteltaessa voitiin kuitenkin seurueessa päätellä, että ainakin jonkinlaisia juhlahuminoita saaressa oli vietetty.

Vaikka traditionaaliset maalaiskokot jäivät näkemättä, on kaupunkijuhannuksessa yksi aivan erinomainen asia: silloin kaupungissa ei ole ketään! Tai juuri ketään, mutta kuitenkin. Tällöin jos menee maalle, niin on suurempi todennäköisyys, että ne tuhannet tyypit jotka autojonoissa jonottivat ovatkin siellä. Pihkura! Juuri kun yritit niitä pakoon ajaa sen seitsemän tuntia. Kaupunkijuhannuksen riemuista suurin on tämä autuas hiljaisuus. Kokeilkaa joskus, tai tulkaa vaikka tänne kylään.