Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Kirkkoharjun avolouhos aikataulussa
(3)Harkinnanvaraista tukea ei haeta
(4)Halsuan kunta tienristeyksessä
(5)Rahoituslaitosten väki ulalla
(6)Vauvoja tehdään taantumaan
(7)Pallottelua
(8)Halsua ei veteraanikeräyksestä luovu
(9)Jussilaiset vietettiin onnellisten tähtien alla
(10)Onnea 20-vuotiaalle
(11)Alitien Vangit 12/12
(4) Halsuan kunta tienristeyksessä
Luettu 1063 kertaa
Jussi Kalliokoski
Halsua

Halsuan kunnan uudet tiejärjestelyt ovat herättäneet ihastusta. Ohi ajanut köyhäjokilainen oli paikallisen havainnoitsijan mukaan hidastanut autoaan näkemästään vaikuttuneena. Teiden kapeus on nostanut esille kysymyksen mahtaako niillä enää mahtua ajamaan vastatusten. Vaaraa ei kuitenkaan ole, sillä vaikka maan leveimpiä pyöräteitä kavennettiin laidasta kevyen liikenteen väylällä, ovat ne edelleenkin maan leveimmät.

Kiertoliittymä on herättänyt ihastuksen lisäksi myös hämmennystä. Eräskin rouvashenkilö erehtyi väistämään ovaalia risteykseen ilmestynyttä kivikehää vasemmalta puolelta, jonka seurauksena kierteet menivät rouvan niskasta pois paikoiltaan ja hän alkoi ajaa tien vasenta laitaa.

Tiehankkeessa oli varattu kustannusosuus myös taideteokselle kiertotliittymän keskelle.
Kunnan julkisen taiteen osasto päätti siirtää päätöksen teoksesta kuitenkin tuonnemmaksi koska Halsualle poikkeuksellisen monimielisessä istunnossa ei löydetty yksituumaista ratkaisua.

Toista laitaa keskustelussa souti luolikkolaiset, jotka halusivat paikalle tärkeästä Halsuan luonnonhistoriallisesta nähtävyydestä muistuttavan kiviröykkiön. Toisessa laidassa vastaan huopasi hevosmiehet, jotka tahtoivat paikalle jotain Halsuan hevoselinkeinosta muistuttavaa. Odotettavaa on, että mukaan tulee vielä pesäpallojaos ja kansanmuusikkosiipi. Halsua on usean mielipiteen johdosta tienristeyksessä ja, kun lopulliseen ratkaisuun viimein päästään, on se otaksuttu olevan töppösen luolikolta haetun järkäleen päällä pesäpallomailalla kannelta soittava hevonen.