Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Kirkkoharjun avolouhos aikataulussa
(3)Harkinnanvaraista tukea ei haeta
(4)Halsuan kunta tienristeyksessä
(5)Rahoituslaitosten väki ulalla
(6)Vauvoja tehdään taantumaan
(7)Pallottelua
(8)Halsua ei veteraanikeräyksestä luovu
(9)Jussilaiset vietettiin onnellisten tähtien alla
(10)Onnea 20-vuotiaalle
(11)Alitien Vangit 12/12
(7) Pallottelua
Luettu 1057 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Halsua

Kopit on lyöty, ja pesiskausi paketissa kaikkien sarjojen osalta. Superissa palattiin tuttuun marssijärjestykseen, kun kainuun pojat ottivat kaimansa takaisin muutaman vuoden harharetken jälkeen. Kouvola tosin laittoi yhden pelin verran tosissaan kampoihin, mutta siihen hyytyi heidänkin yrityksensä. Mitalista päästiin nauttimaan myös ehkä tämän hetken kuumimmassa pesismekassa Vimpelissä. Sielläkin palattiin Kouvolan tavoin yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen mitalipallille, ja varmaankin odotetaan jo vesi kielellä uuden kauden alkua.

Naisten puolella ei mitään uutta eikä mullistavaa tapahtunut, sillä Jyväskylän lippulaiva kirittäret otti viidennen peräkkäisen kultamitalin, ja taitaapa dominoida vielä muutaman seuraavankin kauden, mikäli porukka pysyy kasassa.

Ja niinhän siinä sitten loppuviimein kävi, että kahden Halsualaislähtöisen pelimannin seurat nousivat valtakunnan huipulle, eli superpesikseen. Onnittelut heille siitä. Keskinäisessä kotiinkirmaamiskilpailussa sinivalkoisia värejä tunnustava vipeltäjä oli edellä niin runko- kuin jatkosarjassakin. Tosin lokkilauman pitkätukka lopetti kautensa jo runkosarjan jälkeen.
Sitä ei vielä tarina kerro, jatkavatko kyseiset pelimannit ensi kaudella? Mutta varmasti heidän nopeille kintuilleen riittää käyttöä myös sarjaporrasta ylempänä.

Jyväskylässä A-poikia ruoskineen ”juniorin” joukkue ei aivan mitalipeleihin asti yltänyt, mutta mainetta ja kunniaa hekin saivat 9 pisteen verran. Sen sijaan käpylän kaksikko sai kaulaansa pronssiset mitalit B-poikien sarjassa. Huuskontien neitokaisen joukkue pelasi myöskin pitkän kauden, ja säilytti paikkansa naisten superissa karsintapelien kautta.

HaVe taisteli viimeiseen otteluun asti paikasta auringossa, eli neljän joukossa, mutta jäi valitettavasti viidenneksi tasapisteissä, mutta vähemmän kolmen pisteen voittoja saalistaneena kuin Ikaalinen.

Halsuan Toivon C-poikien joukkue pärjäsi varsin mallikkaasti leirisarjassa voittamalla Seinäjoen Nuorisoleirillä 2009 pelisarjan mestaruuden! Onnittelut siitä. Varmasti tästäkin joukkueesta nähdään pelimanneja tulevina vuosina aivan valtakunnan terävimmällä huipulla.

Että näin tällä kertaa lyhykäisyydessään on laitettu pesiskausi 2009 pakettiin. Varmasti paljon jäi huomaamatta, osa vahingossa, osa tarkoituksella. Vaan eiköhän tuota palloa lyödä vielä tulevaisuudessakin. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.