Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Kirkkoharjun avolouhos aikataulussa
(3)Harkinnanvaraista tukea ei haeta
(4)Halsuan kunta tienristeyksessä
(5)Rahoituslaitosten väki ulalla
(6)Vauvoja tehdään taantumaan
(7)Pallottelua
(8)Halsua ei veteraanikeräyksestä luovu
(9)Jussilaiset vietettiin onnellisten tähtien alla
(10)Onnea 20-vuotiaalle
(11)Alitien Vangit 12/12
(11) Alitien Vangit 12/12
Luettu 1040 kertaaKattohuoneistossa

Murhaajan on helppo hymyillä, sanotaan. Harvoin hymy on kuitenkaan yhtä mairea kuin sankarillamme. Hän oli saavuttanut sen mitä haki, joskin pakopaikaksi suunniteltu Bahama oli vaihtunut aavistuksen kylmempään paikkaan. Toisaalta positiivisiakin puolia oli. Pian hän oppisi tuntemaan kaikki halsualaiset, ainakin hän näkisi kuka kaivaa salaa nenää iltalenkillä (kukapa ei?).

Niin kului kuukausi, kului toinen ja kolmas. Sitten vielä pari kuukautta ja muutama viikko päälle. Kuka näitä laskee. Joka tapauksessa ajan myötä kuntalaisille vähitellen valkeni vaiettu salaisuus ja sen ratkaisu. Viimein he tiesivät kuka oli pahuuden ruumiillistuma, mutta kuten pienessä kylässä on tapana, lähimmäisiä ei poliisille paljasteta. Onhan olemassa riski, että jonain päivänä poliisi etsii puolestaan MINUN kiljupänisteriä tai väittää nähneensä MINUN auton ajaneen ylinopeutta ja piiloutuneen johonkin Kurkisuon tuhansista pikkuteistä. Puhumattakaan siitä jos tässä täytyy omakin naapuri päästää päiviltä. Emme väitä että joku varsinaisesti suunnitteli tälläistä äärimmäistä toimenpidettä. Aihetta kyllä olisi, vähän joka talossa.

Miten tahansa, nopeaälyiset halsualaiset tiesivät viimein myös sen missä murhaaja piileksi. Mutta ei, vaikka mieli välillä teki soittaa vaikkakin vain nimettömänä numeroon (06) 636 2111, niin salaisuus pitää vielä tänäkin päivänä. Poliisille, eikä murhaa selvittävälle kunnanjohtajalle haluttu paljastaa mitään.

Vihjaisuja, niitä toki lennäteltiin ilmoille näidenkin osapuolten läsnäollessa. Voi monenlaisia. Näyttää siltä että, jopa veteliläiset tietävät nykyään mitä Halsualla tuona kesäkuun sateisena päivänä tapahtui. Myös Lestijärven hevosmiehet puhuvat Nikulaan ajessaan aiheesta. Kanalan Simon tallien kohdalla moni sanoo sen ääneenkin: "Ihanko kunnanjohtajan kiusaksi Simon tallin katolla istuu tuo alaston akka". Ja tavallaan nuo karvahattuja rakastavat herrasmiehet ovat oikeassa. Siellä murhaajamme nytkin seuraa kuntalaisten elämää silmä kovana.

Kuntalaiset ovat tätäkin lukiessasi murhaajamme armoilla, hän tietää pikkukylän sielunmaailmasta monenlaista, eikä usko että kukaan häntä paljastaa. Sattuneesta syystä hän ei myöskään usko että Viisikko koskaan tajuaisi missä hän virkavaltaa pakoili.

Murhaaja ei siis vain selvinnyt kammottavasta teostaan ilman sen kummempia seuraamuksia, hän sai myös koko Halsuan näppeihinsä. Piilopaikassa istuskellessaan hän huvitteli nimeämällä ohikulkevia kuntalaisia milloin mitenkin. Alitien väki on varsin reipasta lenkkeilyporukkaa, ja ehkä juuri heidän innokkuutensa johdosta tämän porukan lempinimi, Alitien Vangit, on ystävättärellemme erityisen mieluinen.Kiitämme:

Halsuan kunnantoimiston väkeä

Halsuan koululaitosta

Perhonjokilaakso-lehteä

Kaustisen poliisilaitosta

Kaustisen ravirataa

4H-kerholaisia

Halsuan Toivoa

Halsuan metsästysseuraa

Halsuan seurakuntaa

Vetelin sähkölaitosta

Perhon omaa poikaa

Enid Blytonia

Lisäksi kiitämme niitä kaikkia muita Perhonjokilaakson tahoja jotka huonomuistisuuttamme unohdimme listasta. Kaikkia ilman mitään syytä, mutta kiitämme kuitenkin.