Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2009 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Kaksi Finlandia-ehdokkuutta Halsualle
(3)Köysirata Tuohimaahan
(4)C-molli
(5)Harjakatto Plus-Pisteelle
(6)Halsuan harjalla
(7)Kinkkubingokausi vauhtiin
(1) Hallitus kriisissä
Luettu 1357 kertaa

Halsuan kunnanhallitus on ajautunut vakavaan kriisiin. Valtuusto kyseenalaisti hallituksen toimet ja nyt mitataan kuinka vakavasta luottamuspulasta johtoporras kärsiikään.

Kaikki alkoi, kun hallitus suunnitteli jättävänsä tulevat veroprosentit nykytasolle. Maailmanlaajuinen taloustaantuma on koetellut myös Halsuan perukoita, mutta hallituksessa luotettiin elpymiseen ja uuteen nousuun. Nousua Halsualla tosin ei ole nähty sitten edellisen laman, mutta usko ei ole horjunut.

Kunnanvaltuusto jyräsi hallituksen suunnitelmien yli. Lopullisessa äänestyksessä valtuusto äänesti alkuperäistä esitystä vastaan 17-0 ja nyt Halsualla verotusta tullaan kiristämään 1,5 prosenttiyksikön verran.

Prosentteja merkittävämpää on, että valtuustossa istuvat puoluetoverit kääntyivät hallituksen joukkoja vastaan. Päät kääntyivät siinä määrin, että oikeastaan lopulta hallituksen jäsenetkin alkoivat olla itseään vastaan. Nyt kylillä velloo krooninen itse-epäilys eikä kukaan oikein varmuudella osaa kertoa, mitä mieltä mistään onkaan.
Jarno Hietalahti