Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Näin vältät liikenneympyrän
(3)Mitalisadetta
(4)Väkivalta nostaa päätään kylillä
(5)Laiskan laskiainen
(6)Halsualla erikoinen naistenpäivä
(7)Kalliokosken Sana haastaa Facebookin
(8)Surmanajaja 2/N
(1) Halsua valmistautuu olympialaisiin
Luettu 1701 kertaa

Vancouverin surkeat sääolot saivat halsualaiset urheilufanaatikot varpailleen olympialaisten aikaan. Osa koetti päkiöiltään pälyillä toisten olkapäiden yli, joku taas ilmaisi eleellä puhdasta varautuneisuutta. Joka tapauksessa kumpikin ryhmä haluaa varmistaa, että talvikisat järjestetään jatkossa luotettavasti.

Kaikesta on saatu päätellä, että Kanadassa talvikisoja ei enää vastaisuudessa voida käydä. Alivaltiosihteerin vanhaa sketsiä mukaillen tässä Kalliokosken Sanan pääkirjoituksessa ehdotetaan, että Halsuan pitäisi ottaa vastuu olympialaisten isännyydestä. Halsualla ei vielä otettu selvää, minkä vuoden talviolympialaisia seuraavaksi voidaan hakea.

Paljon on jo kuitenkin tehty tulevan kisaisännyyden eteen. Esimerkiksi Kurkisuolla eräs herrasmies on kolannut kylän perukoilla virtaavan joen päästä päähän. Tällä radalla voidaan kätevästi kisailla pidempienkin luistelukisojen herruudesta. Myös yhdistelmäkilpailut ovat mahdollisia, sillä jäällä kulkee perinteiselle hiihtotavalle räätälöity latu.

Kirkolta löytyy mainio kansainvälisten mittojen mukainen kaukalo ja Ylikylässä ylpeillään NHL-kokoluokan stadionilla. Niissä kelpaa niin miesten kuin naistenkin taas jahdata olympiapronssia. Ainakin Ylikylän kentän vieressä on ollut käytössä myös pukukoppi, jossa joukkueet voivat erätauoilla suunnitella strategioitaan. Katsojien lämmikkeeksi voitaisiin kaupata kuumaa mehua. Mäkihyppykisojen järjestämisestä ei ole vielä kenellään pienintäkään aavistusta, mutta tarvitaanko tuota urheilulajia edes?

Olympiahuuma on vallannut ainakin kunnan johtoportaan, ja kisaidean tiimoilta ollaan organisoimassa vuotuista housunlaskijaispäivää, jolloin koko kylä johtajiensa esimerkin innoittamana laskee housunsa. Hetkinen, tämähän oli jo toinen viittaus Alivaltiosihteeriin yhdessä kirjoituksessa.
Jarno Hietalahti