Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2004 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsuan nousun teillä
(3)Kunnanvaltuustoon toivotaan uutta verta
(4)Muistoja kesältä
(5)Kalliokosken Sanan laajeneminen ei lopu
(6)Halsualle oma TEKES:n alueyksikkö?
(7)Koulutuskeskus määrätietoisena
(1) Sotilasvoimat kriisissä
Luettu 1466 kertaa

Viime päivien aikana on saanut useaan otteeseen lukea armeijassa sattuneista vakavista vahingoista. Ensin viallinen kranaatti räjähti alokaspojan kädessä irroittaen kaksi sormea. Seuraavana päivänä lentokone syöksyi maahan vieden lentäjän hengen muassaan. Armeijan aloitettua jälleen tappamisharjoitukset, on syytä kysellä niiden oikeuttamisen perään. Eivät alokasparat tiedä, mihin ovat päitään pistämässä. Eivätpä tiedä muutenkaan.

Onnettomuuksista voi löytää yhteyksiä myös siihen hiljattain paljastuneeseen faktaan, että alokkaiden keskipaino on noussut muutamassa vuodessa yli neljä kiloa. Vanha sanonta "lihavat on lepposia, ne ei tee kepposia" ei välttämättä enää pädekään. Armeijasta on tullut tukevien poikien ja tyttöjen suosima hengenvaarallinen leikkipaikka. Mikäli tukevien ihmisten tappohalut ovat kasvaneet todellakin pelottavan paljon, on Suomesta tulossa vaarallinen paikka. Suomihan kuuluu maailman lihavimpiin maihin.

Toisaalta syy onnettomuuksiin voi löytyä myös muualta. Kalliokosken Sanan lähteiden mukaan viimeisimmistä halsualaisaloikkaista vielä kukaan ei ole lopettanut pestiään. Tämä vakava turvallisuusrike pitäisi rekisteröidä välittömästi Halsuan ja koko Suomen johtoportaassa. Viime kesän ryhmästä valtaosa päätti jättää sotimistouhut kesken ja armeija vaikuttikin huomattavasti turvallisemmalta paikalta. Valtion johdon pitäisikin vakavissaan miettiä halsualaiskiintiön pienentämistä tai jopa lakkauttamista.

Jarno Hietalahti