Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Tonttikaupat kiistakapulana hallituksessa
(3)Tulisia kamppailuja lähikylissä
(4)Lakko
(5)Halsualle odotetaan maltillista vappua
(6)Tuskat pesästä
(7)Ketjukaupasta kauppaketju?
(8)Ydinvoimalle korvaavaa energiaa
(9)Paikallisradio Halsualle
(10)Merkillistä aikaa
(11)Kalliokosken Sanan naama kirjailtiin
(12)Valinnan vapaus
(13)Lunta tuli
(14)Oikaisu: Sijaisavusta oli syytä keskustella
(15)Surmanajaja 4/N
(1) Halsualaista tangohistoriaa tekeillä
Luettu 1733 kertaa

Harvoin, jos koskaan, on Halsuan kunta ollut näin suurenmoisesti esillä kulttuurialalla. Maailman suurimpiin tangokisoihin lukeutuva Tangomarkkinat on saamassa uuden kuninkaan Halsualta.

Kylillä miestä on jo vuosia voitu kelpo syin tituleerata Kuninkaaksi. Miekkonen on laulunlahjoillaan vakuuttanut kovavaikkuisimmatkin kuulijat vuosien saatossa kunnan karaokeiltamissa, joissa taso on ollut pääsääntöisesti hurja. Ikimuistoisimpiin esityksiin lukeutuu muun muassa Jee jee Jerry Cotton ja nyt sankari on todistanut taitavansa myös tangon salat.

Esikarsinnoista herra keräsi kappaleellaan Hulluna tangoon ääniä tuhatmäärin ja eteni heittämällä jatkoon toiselle kierrokselle. Toinen nettiäänikierros käynnistyy 3.5. ja silloin on jokaisen halsualaisen syytä olla hiirenvarressa kiinni ääniään antamassa.

Kisassa halsualaisnostetta hieman kovertaa tosin se, että markkinapuoli on valheellisesti luokitellut laulukandidaatin kaustislaiseksi. Tällainen kepulikonsteilu on kuitenkin vallan ymmärrettävää Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien painiskellessa tukalassa taloustilanteessa. Hyväksyttävää vehkeily ei kuitenkaan ole.
Jarno Hietalahti